Šta je novo?

Pomoc - overclock AMD Athlon 64 X2 4200+

Aca23

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2005
Poena
301
Molio bih pomoc oko overclocka posto to nikada nisam radio. Procesor je AMD Athlon 64 X2 4200+, ploca MSI K9N Neo v3. AMI BIOS v 2.9. Prosesor mi sada po defaultu radi na 2.2 GHz pa bih hteo da probam koliko mogu da ga podignem. Odakle da krenem, sta dizati a sta spustati i za koliko (HT, FSB, mnozilac i ostalo)?

Poslednja izmena:
http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=1023587&postcount=1

Socket AM2

Ovaj deo Howto-a se odnosi na AMD procesore koji su pravljeni za socket AM2, zasnovani na HT arhitekturi, i koriste DDR2 memoriju.

Sada ćete se zapitati zasto odvojeni deo za socket AM2 kada i on ima integrisani memorijski kontroler. Pa zbog toga što setovanja za memoriju nisu ista. DDR2 memorija radi na drugačijim frekvencijama, stoga su i setovanja za divider drugacija...

Brzina Procesora: Sve napisano za s754 i s939 važi i za AM2

Brzina Hyper Transport magistrale: Sve napisano za s754 i s939 važi i za AM2

Brzina memorije: Podešavanje brzine memorije kod AM2 procesora je mozda još zanimljivije (citaj: teže). Najlakše ću objasniti na primeru.

Posmatraćemo procesor X2 4200+ koji radi na 2.2GHz i ima množilac 11.

U Tabeli koja je u attachmentu potražite odeljak za množilac........

Imam identicni procesor kao tvoj. Pogledaj u potpisu. Ja sam moj doterao do 2.54 GHz i radi savrseno, bez pregrevanja, bez stucanja, bez restartovanja. Vodio sam se upravo tim uputstvom. Samo plako ga dizi i proveravaj stabilnost.

poterajte vi to na 2,8 ghz za svaki dan ... moze on to :) ... poz

Nazad
Vrh Dno