Šta je novo?

Pomoc oko zvuka

bro82

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2008
Poena
425
Trebala bi mi pomoc oko dobijanja zvuka sa racunara na LCD TV!Vec dva dana se borim i nema sanse da dobijem zvuk!Posto mi je racunar povezan na TV preko DVI-RGB kabela i dobijam sliku bez problema!Sada me interesuje kako mogu dobiti zvuk koji ce ici preko zvucnika od samog televizora?Na maticnoj ploci imam integrisanu zvucnu kartici i koristim Realtek HD Audio manager!Dali je to uopste moguce povezati,posto sam teski laik za audio stvari!Hvala na pomoci!

Jednostavno. DVI prenosi samo zvuk, zato ti je potreban jos jedan kabal. Na jednom kraju tog kabla treba da bude 3.5 mm stereo banana koja ide na plavi konektor integrisane zvucne. Na drugom kraju bi trebalo da budu 2 RCA konektora (cincevi) koji idu na TV . To je jedan od najcescih nacina povezivanja, a posto je za zvucnike tv-a, kvalitet kabla nece biti od nekog presudnog znacaja, tako da ce i onaj od 200-300 din. biti sasvim ok.

Imam takav kabel!na jednom kraju je ta stero banana,a na drugom kraju je crveni i beli cinc!Sve sam to uradio ali jednostavno ne daje nikakav zvuk!

Tako ce izgleda i biti!

Pogledaj u settings na samom tv kom video ulazu dodeljujes analogni stereo ulaz za zvuk.

Vrh Dno