Šta je novo?

Pomoc oko Zimbra mail servera

dushan88

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.02.2016
Poena
4
Pozdrav svima, moze li pomoc oko Zimbra mail servera, imam podignut Zimbra mail server i imam domen, e sada da li je ikako moguce da na jos jednom serveru podignem Zimbru i da ta dva servera rade sinhronizovano (kao neki mirror rezim) i da za slucaj otkazivanja jednog servera ovaj drugi preuzme funkciju i nastavi dalje sa radom?

Hvala svima unapred.

Jesi li razmišljao da podesiš dva MX rekorda, na prvi pa na drugi server. To će da reši preuzimanje i slanje pošte a ti onda samo vodi računa da ti korisnici budu isti, to možeš i ručno

Pa to donekle odgovara, ali potrebno mi je da se oni automatski sinhronizuju i po pitanju korisnika i mejlova. Korisnici se cesto menjaju (dodaju novi i gase stari) pa mi bas nije najsrecnije resenja da rucno podesavam na oba servera, vec da svaka promena se automatski prenese na drugi.

To je već malo zahtevnija varijanta pogotovo ako koristiš LDAP za provisioning.
Pogledaj za početak ovo (https://wiki.zimbra.com/wiki/Scripts_to_sync_to_a_remote_Zimbra_backup_machine) pa vidi da li možeš nešto da iskoristiš.

Ali mi cela varijanta zvuči da je efikasnija da bude na Cloud-u jer tamo možeš da dobiješ switchovanje sa jednog servera na drugi čak i bez menjanja IP adrese

Vrh Dno