Šta je novo?

Pomoc oko web dizajna - SITNICA

blastoise

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2013
Poena
255
Pozdrav ljudi,

Hocu da napravim neki sajt na brzinu, tj nista posebno. Treba mi za prezentaciju firme, sa nekim slikama, tekstom i tako. Nista specijalno.
Ali sam naleteo na jedan template koji mi se svidja ali ne mogu da nadjem nesto da promenim.
Evo ovo je sajt, pogledajte LIVE DEMO pa da Vas priupitam: http://www.free-css.com/free-css-templates/page126/metal-feel#shout

Ja sam vec poceo tu nesto da radim, menjao pozadinu i tako to. I reko ubacicu jos tekst na svaku stranicu, da popunim to pa ce to biti sve ok.
Template mi se svidja zbog tog slidera pa ne bih da trazim drugi sada.
ALI, ti "dugmici" UNDEFINED ne mogu da nadjem gde da promenim, tj da promenim samo njihov tekst. (Da skace sa Pocetna na Galerija, O nama, Kontakt).

Znaci sve sam pretrazio oko tih kodova za slider, oko javascript fajlova, style.css i ne mogu da provalim gde to da uradim.
Ako imate 5min da skinete taj template i pogledate kod, bio bih Vam mnogo zahvalan jer mi se bas svidja ovaj template. (U Dreamweaver-u kada se otvori ta index stranica nema opcija da se to menja i sav sadrzaj se unosi na taj index).

Hvala unapred. :)

Nadji <div class="panel"> u index.html. Dodaj "title" svojstvo, da bude, recimo, <div class="panel" title="aa1">. I to je to.

Poslednja izmena:
Hvala. Pokusacu sutra, sad sam vec u krevetu. Ali mislim da nema bas panel class nego: nesto .nesto .panel. Pa cu tu da stavim pa cu videti jel funkcionise ;)

Hvala. Pokusacu sutra, sad sam vec u krevetu. Ali mislim da nema bas panel class nego: nesto .nesto .panel. Pa cu tu da stavim pa cu videti jel funkcionise ;)

Edit:
Aaaa, pogresno sam shvatio...zbrzao sam pa nisam pazljivo procitao. Jasno mi je.
Ja pricam za style.css a u stvari samo kod div taga da dodam title.
Hvala, javljam sutra jel sam uspeo ;)

Izmeni na sledecem mestu undefined u zeljeni tekst:

<ul>
<li class="tab1" style="">
<a class="current" href="#1">undefined</a>

i tako redom za sve <a> tagove u okviru <ul>... nadam se da sam pomogao..

Nadji <div class="panel"> u index.html. Dodaj "title" svojstvo, da bude, recimo, <div class="panel" title="aa1">. I to je to.

Hvala puno ucitelju :) Radi, ne znam kako nisam primetio da se taj panel ponavlja za sve. A i da jesam ne bih se setio da dodam title jer to undefined nisam gledao stvarno kao nedefinisanu vrednost nego sam trazio svugde gde je definisana "undefined" vrednost :D
Hvala jos jednom na brzom odgovoru :)

Izmeni na sledecem mestu undefined u zeljeni tekst:

<ul>
<li class="tab1" style="">
<a class="current" href="#1">undefined</a>

i tako redom za sve <a> tagove u okviru <ul>... nadam se da sam pomogao..

Druze nemam tako nesto, to si ti onako iz glave pomislio da imam listu sa linkovima ;)
Hvala u svakom slucaju ;)

Jos jedno pitanje :)
Jel postoji mogucnost da testiram kontakt formu bez hostovanja na server?
Ako postoji neka caka da ga ne uploadujem jos. Jos imam posla u localu.

Naravno. Koristi Xamp ili Wamp za testiranje u lokalu.

Hvala. Koristio sam jednom xamp ali nisam znao da moze to :)

Izludeo sam i sa xamppom i sa wampom oko podesavanja i na kraju sam uploadovao na 000webhost za 5 min i skontao da mi radi forma :D

Edit:
Jos jedno pitanje vrlo bitno i valjda ce onda sve biti jasno ;)

Imam stranice: Pocetna, Asortiman, Nesto, O nama, Kontakt.
Kada se krecem izmedju njih onda je to ovako: index.html#1, index.html#2............pa do index.html#5 za kontakt.

E sada...meni u Asortimanu stoje slike na koje kad se klikne treba da se otvori detaljnije o proizvodu ali da ostane u kartici Asortiman... pa to ne znam...
Imam jednu ideju ali mi se ne svidja nikako. Kopiram ceo index.html i nazovem ga traktor.html. I samo promenim stranicu Asortiman (tj taj panel) da pokazuje detalje o traktoru.
Sliku traktora u Asortimanu bih linkovao na traktor.html#3 da bi dobio odgovarajuci panel na tom htmlu. I posle detalja o traktoru kad bi kliknuo pocetna, onda bi mi link bio traktor.html#1...

Treba mi elegantnije resenje toga a za sada ga nisam smislio :s

Poslednja izmena:
Hmmm...pokusacu sa ovim drugim linkom...moram samo da prilagodim da su ti tabovi ustvari slike...
Vise bih da bude u stilu u kojem i jeste moj slajder sto je sa template-om, ali ako ne moze onda cu pokusati ovako nesto ;)

Evo sajt ako neko ne razume sta hocu :D
http://ferum.net78.net/
U ovoj verziji sam pokusao nesto ranije pa postoji rasipac.html koji otvara nesto drugo. To je ono resenje NE elegantno o kojem sam pricao gore.

Poslednja izmena:
Uzmi kod koji ti se ponavlja i stavi ga u neki php fajl, recimo template.php. Tamo prebaci taj html bez ikakvih modifikacija. I onda gde god hoćeš da ti se taj kod pojavi, ti ideš <?php include("template.php"); ?> i dobićeš taj HTML. Naravno, vodi računa o putanjama, ako staviš u, recimo "tp" podfolder, treba da bude include("tp/template.php");

I onda napravi novu stranu za traktor, i uključi taj HTML. To isto uradi i na index stranici, gde treba već da se pojavi taj deo.

(i da, napomena, promeni svim stranicama ekstenzije iz html u php i pokreći ih preko wamp-a)

^
Hmm... valjda cu se snaci nekako ;)
Ali ajde ovako bez probavanja da te pitam sta mi nije najjasnije u ovome.

Recimo ako ja sve do sada uradjeno stavim u taj template (jer ce sve i da bude uvek isto osim stranice Asortiman u kojoj treba da se otvara jos linkova) i pozovem taj template.php u stranici traktor.php....gde cu ja onda da menjam taj panel za traktor ako mi po template.php taj panel definisan za asortiman? Ili trebam u templateu da ostavim prazan panel za asortiman i njega menjam na indexu, traktoru i svemu ostalom?

Da ne bi komplikovao previše i studirao kako sve to radi, mislim da ti je najjednostavnije da imaš fajlove template-pre.php i template-posle.php, gde će prvi sadržati kod koji se ponavlja, pre onog specifičnog za stranicu, a drugi će imati ono što ide nakon specifičnog koda. Ne znam da li me razumeš:)

Pa ja mislim da razumem, samo to cemo jos videti kada budem probao kasnije u toku dana.
Onda bi izmedju template-pre.php i template-posle.php ubacio panel za za specifican sadrzaj. Nadam se da ce tako raditi. U svakom slucaju nekako cu se morati snaci jer mi se svidja kako sam poceo :D ;)

Evo snasao sam se. U sustini to je resenje kao ono moje sa html-om ali ovo je ipak lakse kada se sva ponavaljanja odradjuju sa template-pre.php i template-posle.php, a ne da moram sve rucno kopirati itd :)
Sad jedino ne znam kako kada dodjem na tu novu stranicu o proizvodu da se vratim u asortiman. ALI ustvari mogu da na dugme NAZAD napravim da se vraca na index.php#2, ali ako klikne gore na panel karticu Asortiman onda se nece vratiti ali dobro ;)
Hvala jos jednom :)

Nazad
Vrh Dno