Šta je novo?

Pomoc oko USB HD remote koriscenja

Majstor

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
620
Eksterni HD je ustekan u USB wifi ruter (TP LinkTL-WR842ND), otvorio sam njegove foldere u windows exploreru i mogu normalno da ih browsujem. Potrebna mi je pomoc kako da te foldere mogu da pretrazujem i koristim kroz web-browser sa udaljenih racunara?
Nisam nesto vican sa mrezama, pa ako bi mi neko pomogao sta treba da radim ili bar u kom pravcu, bio bih zahvalan.

hvala

Eksterni HD je ustekan u USB wifi ruter (TP LinkTL-WR842ND), otvorio sam njegove foldere u windows exploreru i mogu normalno da ih browsujem. Potrebna mi je pomoc kako da te foldere mogu da pretrazujem i koristim kroz web-browser sa udaljenih racunara?
Nisam nesto vican sa mrezama, pa ako bi mi neko pomogao sta treba da radim ili bar u kom pravcu, bio bih zahvalan.

hvala

Odes na USB settings pa na FTP server i aktiviras ga na portu 21, i Internet Access stavis na Enable. Zatim dodas foldere koji se mogu videti, a sa udaljenih racunara pristupas ili preko web browsera ili direkt iz explorera na adresu ftp://tvojaIPadresa:21 i to je to.

Poslednja izmena:
Na kraju ipak uspeo! Hvala bandzo.

Postoji li neka fora i preko http protokola, posto u mnogim `birokratskim`mrezama je ukinut ftp radi sigurnosti?

Poslednja izmena:
To ipak neces moci jer bi u tom slucaju morao da ima web server na sebi, a to je malo mnogo 😀. Jedino da dignes OpenWRT ali opet i sa njim mozes samo simple page da stavis.

Promeni managment port sa 80 na 8080 i za ftp stavi port 80 i onda neces imati problema.

To ipak neces moci jer bi u tom slucaju morao da ima web server na sebi, a to je malo mnogo 😀. Jedino da dignes OpenWRT ali opet i sa njim mozes samo simple page da stavis.
A sta me tu ogranicava......slab upload ili?
Znam recimo na akademskoj (tesla) mrezi smo oduvek mogli da shvrljamo po svom `prostoru`preko http, bilo po svojim aploudovanim fajlovima, bilo preko nekog svog .html u vidu stranicel....

Nazad
Vrh Dno