Šta je novo?

Pomoc oko UPS i surge hardvera...?

Markoyu011

Slavan
Učlanjen(a)
08.12.2007
Poena
301
Ovako stoje stvari, u ponedeljak idem po novu masinu, i posto sam vec uveliko premasio budzet, nemam love za APC, a neophodna mi je neka zastita, pa me zanima par stvari da mi neko objasni, ko se razume oko ovih uredjaja i oko struje. Ja inace sa strujom nisam nikad imao dodirnih tacaka, i jednostavno nemam pojma ni kako funcionisu ti uredjaji jer se bavim nekim drugim stvarma u zivotu. :)

Jel vredi davati 40-50 evra za Mustek UPS? Znam da su shit, ali da li oni bar donekle rade to sto treba? Da li bar koliko/toliko peglaju napon?
Da li ce neki surge protection produzni kabal, koji bi isao pre UPS-a, tacnije UPS bi bio ukljucen u njega poboljsati situaciju?
I na kraju, dajte mi vi preporuku kako da zastitim komp za najmanje moguce pare? P.S: odmah da se ogradim, vaijante da uzmem slabije komponente, u korist zastite jednostavno ne dolaze u obzir. :)

Molio bih za pomoc i objasnjenje, komentari tipa "SAMO APC" mi nece mnogo pomoci, jer jednostavno za sada ne mogu da ga priustim.

Hvala unapred.

Kupi samo APC Surge protector. Kao produzni sa vise prikljucaka a regulise napon + mozes prikljuciti i tel liniju i kabl od kablovske. Mustek od 100-ak i vise evra moze posluziti u kombinaciji sa time. Tvoja izjava da u korist zastite ne dolazi u obzir podseca na kupovinu skupog automobila sa extra motorom a izostavljanja kocnica ili vazdusnih kesa. Mozda ti nikad nece zatrebati ali desi li se, proklinjaces samog sebe kako nisi u ovom slucaju ulozio jos malo para da bi sacuvao mnogo vise.

decko jednostavno trenutno nema kesa za sve, a kontam da mu konfiguracija koju je sastavio potrebna radi posla i zato ne dolazi u obzir neka izmena... No tvoj predlog je sasvim na mestu, dobar APC surge protector i to onaj od ~55e je najbolja solucija u ovom slucaju... a kada skupi parice neka kupi APC ups...
Mada, mustek radi, koliko toliko... dok ne crkne :D

Kupi samo APC Surge protector. Kao produzni sa vise prikljucaka a regulise napon + mozes prikljuciti i tel liniju i kabl od kablovske. Mustek od 100-ak i vise evra moze posluziti u kombinaciji sa time. Tvoja izjava da u korist zastite ne dolazi u obzir podseca na kupovinu skupog automobila sa extra motorom a izostavljanja kocnica ili vazdusnih kesa. Mozda ti nikad nece zatrebati ali desi li se, proklinjaces samog sebe kako nisi u ovom slucaju ulozio jos malo para da bi sacuvao mnogo vise.

Znam dobro na sta podseca moja izjava, ali jednostavno to je za sada tako. :) Mozda za godinu dana kupim neki dobar ups, ali za sada mi treba najjeftinije a najefikasnije resenje.

P.S:... i tebi se sigurno nekad desilo da nisi imao kondom, ali nisi odustao od od svoje namere. Ta varijanta je potencijalno gora od kupovine kompa bez UPSa :D

Poslednja izmena:
Znam dobro na sta podseca moja izjava, ali jednostavno to je za sada tako. :) Mozda za godinu dana kupim neki dobar ups, ali za sada mi treba najjeftinije a najefikasnije resenje.

P.S:... i tebi se sigurno nekad desilo da nisi imao kondom, ali nisi odustao od od svoje namere. Ta varijanta je potencijalno gora od kupovine kompa bez UPSa :D

Ovo ti je najjeftinije, a da nije kompletno djubre --- APC P5B-GR, SurgeArrest, 5 outlets, 10A, 960 Joules, 30dB noise rejection, 1.8m (ne podlezu garanciji) --- 1,300

Mozda druga firma daje garanciju, ali je skuplje, a Surge Arrest + UPS with AVR = kondom o kom govoris, s tim sto ni kondomi nisu 100% sigurni :)

Vrh Dno