Šta je novo?

Pomoc oko TV karte

Wolfy92

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2009
Poena
320
Dakle,kao sto naslov kaze treba mi pomoc oko tv karte od 4000-5000din.. Koristila bi se na win7(ako to ima nekakve veze pri odabiru 😛) i monitorom 22'

Jel u slucaju kada karta podrzava manje od rezolucije monitora slika kad se prosiri bude mutna ili kako ? 😛 Posto mi je monitor rezolucije 1680x1050 pa bi hteo da i karta radi na njoj lepo ako je ikako moguce, i koja je cena toga 🙂

Sve TV kartice (naravno) rade u PAL rezoluciji 768x576 piksela. Slika se reskalira kada gledaš na monitoru veće rezolucije, a efekat je sličan onom kada gledaš analognu TV (kablovsku ili preko antene) na LCD ili plazma TV-u.

Jel u slucaju kada karta podrzava manje od rezolucije monitora slika kad se prosiri bude mutna ili kako ? 😛 Posto mi je monitor rezolucije 1680x1050 pa bi hteo da i karta radi na njoj lepo ako je ikako moguce, i koja je cena toga 🙂
Ja gledam u 1440x900 (totaltv) a default monitora je 1680x1050 .. slika je kao sto sam rekao odlicna (nekada zavisi i od programa koji gledam...recimo rts ima losiju sliku od foxcrime...).

Sve TV kartice (naravno) rade u PAL rezoluciji 768x576 piksela.

720x576 😛

Slika se reskalira kada gledaš na monitoru veće rezolucije, a efekat je sličan onom kada gledaš analognu TV (kablovsku ili preko antene) na LCD ili plazma TV-u.

Upravo. U prevodu ne može biti savršena odnosno odlična, ali se sa veće udaljenosti pristojno vidi. Ono što mene nervira je pojava duhova na određenim kanalima, al' na to, nažalost, ne mogu nikako da utičem.

Inače, nisi rekao da li bi internu ili eksternu varijantu? Eksterna je zgodna ako imaš laptop, ali nudi manje za uloženi novac. Ako razmatraš eksterne, pored ove koju je Wolfy92 predložio, pogledaj nešto skuplju Leadtek WinFast TV Pro 1920.

Od internih treba da razgraničiš da li bi želeo da bude hibridna (digital + analog) ili da ima hardversku MPEG kompresiju. Nažalost, kod nas se ne mogu naći one koje poseduju i jedno i drugo, a iz Leadtekovog su asortimana (3100, 3200...).

Ako ideš na hibridne - Leadtek DTV2000 H je, recimo, preporuka.
Ako ideš na hardware MPEG 1/2 - Leadtek PVR3000 (Deluxe).

Nazad
Vrh Dno