Šta je novo?

Pomoc oko SuSe 8.0

Dzoni_m

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Probao sam ovu distribuciju nije losa lepo mi je prepoznao skener i drugi ''egzotican'' hardver i sa tim sam zadovoljan medjutim bune me dve stvari:
1.Kada se ulogujem kao root podesim KDE (pozadine prozori isl.) sve lepo radi ali,kad se ulogujem i izlogujem opet sve vraca na staro(ne restartujem sistem) ovo se ne desava sa drugim korisnickim profilom.
2.Gde se u SuSe-u nalazi source kernela?kad kazem da mi to instalira on to kao odradi ali ga u standardnoj putanju /usr/src nema
Ako bi mi neko mogao odgovoriti na ovo bio bih veoma zahvalan

Dzoni_m je napisao(la):
...1.Kada se ulogujem kao root podesim KDE (pozadine prozori isl.) sve lepo radi ali,kad se ulogujem i izlogujem opet sve vraca na staro(ne restartujem sistem) ovo se ne desava sa drugim korisnickim profilom...

Za ostalo neznam kako je na SuSeu, ali sto se ovoga tice kada hoces da se izlogujes, na logout ekranu cekiraj save session i treba da zapamti podesavanja.

Kada se izlogujes treba da se pojavi prozor gde treba da potvrdis da zelis upamtiti podesavanja.

Za ostalo neznam kako je na SuSeu, ali sto se ovoga tice kada hoces da se izlogujes, na logout ekranu cekiraj save session i treba da zapamti podesavanja.
E da je to toliko prosto ja ne bih postavljao pitanje😉 To i jeste problem i sa cekiranom opiciom i bez nje desava se ISTO.Ne znam sta je ne manifestuje se to samo kod mene i kod drugara (ista distribucija) problem je isti

to da promenim onu crvenu sliku na desktopu za root-a nisam ni ja uspeo na žalost🙁

Nasao sam sta treba uraditi:
kao root otkucajte sledece "touch /root/.skel/kdebase3" i to je to

Nazad
Vrh Dno