Šta je novo?

Pomoc oko Strong DC++

frenky1

Slavan
Učlanjen(a)
06.03.2006
Poena
304
Jel moze neko da mi pomogne oko ovog klijenta?
Instalirao sam program i nasao naki hub nostalgija. Konektujem se na njega i sve OK nekoliko sekundi, a onda mi izbaci poruku:
<»»Nostalgija 007««> This: 192.168.1.4 ins't your ip. Your's is 91.150.101.78
Pa me diskonektuje. Da napomenem da sam cekirao ono passive user. Na net sam preko Telekomovog modema MT882 koji je u pppoe rezimu rada(drugacije nije hteo da radi).
Hvala svim iskusnim p2p igracima!:type:

Poslednja izmena:
mislim da ima veze koliko si share-ovao..a kako stojis sa drugim hubovima

Nisam odavno koristio ovaj program tako da ne bih mogao tacno da ti kazem gde da upises tu IP adresu koju ti prijavljuje Your's is 91.150.101.78 ali je sigurno da moras da podesis u samom programu, koliko se secam da bi to uradio moras da odcekiras ono passive user. Ako se ne budes snasao sam javi pa da ga ponovo instaliram i podsetim se sta sve treba podesiti i kako. Pozdrav.

Ne koristim Strong DC++, koristim Peerweb DC++, al isto je to sr@nje 🙂 pa mislim da ti mogu pomoci. Idi na ovaj sajt http://this-ip.com/ (posto mislim da ces cesto kad se konektujes dobijati drugu ip adresu) Kopiraj tu ip adresu. U dc-u cekiraj Active user, i tu i upisi IP adresu koju si malo pre kopirao. Idi za svaki slucaj i u File/ Settings / Connection settings i tamo gde ti pise adresa 192.168.1.4 upisi isto adresu koju si kopirao. Od domacih hubova nije los ni srbija.no-ip.info

Imas tamo u konekcijama da podesis direct connection with firewall i da ukucas IP.
E sad jedini problem je sto moras svaki put rucno da podesavas/kucas IP ali to samo ako gasis modem.Meni je povezan preko UTP-a pa mi se IP ne menja dok ne resetujem.
Kad si u passive modu lose je sto mozes da skidas samo od usera koji su isto u pass modu.
Kad si u direct kad ides na search ti izbaci mnogo vise "pogodaka" nego u pass, pa sad ti vidi sta ti vise odgovara.

Poz

Problem je u tome sto ja kad cekiram aktiv i ubacim svoj IP dobijem gore navedenu poruku i disconnect, to mi se desavalo i na nekim stranim hubovima (znaci nije do huba). Na passiv radi, to sam nekako izceprkao. Mislim da kad sam passiv mogu da skidam samo sa activ korisnika.

Problem je u tome sto ja kad cekiram aktiv i ubacim svoj IP dobijem gore navedenu poruku i disconnect, to mi se desavalo i na nekim stranim hubovima (znaci nije do huba). Na passiv radi, to sam nekako izceprkao. Mislim da kad sam passiv mogu da skidam samo sa activ korisnika.

Kada cekiras da si aktivan user moras uneti svoju spoljnu IP adresu i tu gresis. Iz gornjeg posta vidim da si uneo 192.168.1.4 i to je tvoja IP adresa racunara a ono sto treba da uneses je adresa koju dobijas od provajdera kao sto si dobio u poruci:
<»»Nostalgija 007««> This: 192.168.1.4 ins't your ip. Your's is 91.150.101.78
Problem je sto ta spoljna adresa nije fiksna i cesto se menja ali dobra stvar je sto cim se ona promeni dc++ signalizira promenu onakvom porukom.

Evo i slike kako bi trebao da podesis dc++ i u zaokruzeno polje unesi svoju spoljnu IP adresu u formatu 91.150.xxx.xxx, ja koristim peerweb ali i strong dc++ ima ista podesavanja:

Nemoj da klikces na Get IP adress jer ces dobiti IP adresu racunara 192.168.1.4 a takodje nemoj da ukljucujes Auto update IP on startup!

Polja TCP i UDP portovi 50002 sam ja stavio jer sam na ruteru te portove otvorio za dc++. Ti na tvom modemu ako nemas opciju port forwarding ili virtual server mozes probati bilo koju vrednost.

Poslednja izmena:
Vuce probao sam sad kao sto si prikazao, mada sam to probao i ranije. Nego da forwardujem i ja portove pa mozda uspe? Mislim dobar je i passiv u krajnjem slucaju ali je izbor suvise mali.

Vuce probao sam sad kao sto si prikazao, mada sam to probao i ranije. Nego da forwardujem i ja portove pa mozda uspe? Mislim dobar je i passiv u krajnjem slucaju ali je izbor suvise mali.

Ako hoces da imas pristup svim userima na HUB-u moras otvoriti iste TCP i UDP portove i na modemu/ruteru i na Dc++. Ja uvek otvaram portove iz viseg opsega, preko 20000.

Nazad
Vrh Dno