Šta je novo?

Pomoc oko SPSS-a 17!!!

tarzan1321

Čuven
Učlanjen(a)
12.06.2004
Poena
619
Treba da odradim odredjene analize tipa devijacija, medijana, iqr, vcc itd. Imam tabelu od oko 30000 elemenata. e analize treba da se odrade u odredjenim grupama. Kako da primenim analizu samo na odredjene redove, posto spss uvek odradi te analize za celokupnu tabelu?

Pa uvedes filter varijablu na pr. 1 = grupa 1, 2 = grupa 2 itd. Onda uradis analizu unutar odredjene grupe

Poslednja izmena:
Ako jos mozes samo mala pomoc. Kako da uradim to sto si rekao :)
Ja sam apsolutno nov u spss-u pa bas i ne znam puno.

Ako jos mozes samo mala pomoc. Kako da uradim to sto si rekao :)
Ja sam apsolutno nov u spss-u pa bas i ne znam puno.

Uvedes novu varijablu u file. Njoj dodelis vrednosti 1, 2, 3, 4,... tj. onoliko koliko grupa imas. Znaci ako je isapitanik br. 1 iz Eksp. grupe u toj varijabli koju nazoves "grupa", dobijke vredn.1. Ako je iz Kontr. grupe dobije 2. Ako ima jos grupa onda dodeljujes 3, 4, 5... Posle kod analize zadas da uradi samo za one koji u varijabli grupa imaju vrednost 1 ili 2 na pr.

Ok. Ja imam vec grupe organizovane po nekom kriterijumu. Problem je taj sto u analizi koju koristim nema opcija za obradu za one redove koju sadrze datu varijablu. To je neka Custom Dialog analiza i ne znam kako da je editujem da ubacim taj filter za varijable.
U svakom slucaju, hvala na pomoci.

Ok. Ja imam vec grupe organizovane po nekom kriterijumu. Problem je taj sto u analizi koju koristim nema opcija za obradu za one redove koju sadrze datu varijablu. To je neka Custom Dialog analiza i ne znam kako da je editujem da ubacim taj filter za varijable.
U svakom slucaju, hvala na pomoci.

Edit - select cases - if condition is satisfied - if grupa = 1, 2,3....- OK Posle toga SPSS precrta sve ispitanike koji ne zadovaljavaju taj kriterijum npr. grupa =1. Posle uradis analizu i on radi samo sa neprecrtanim slucajevima. Kada hoces za druge grupe, ides edit - select all - OK pa posle zadaj drugi kriterijum. Selekcija ispitanika se ne radi u dijalogu za testove.

Nazad
Vrh Dno