Šta je novo?

Pomoc oko spajanja slika

srdjan777

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
620
Ljudi, da li bi neko mogao da mi napise kratko uputstvo kako da spojim 4 slike u jednu uz pomoc Photoshop-a? Dakle, da ih sastavim da izgleda kao jedna.
To je prvo, a zatim bih zeleo da tu dobijenu sliku nekako obradim da ukrug bude onako, kao zamagljena i da na sastavima, gde su spojene slike takodje bude nekakav prelaz, mozda isto zamagljeno. Nesto slicno ovome http://www.ka-net.net/vjencanja/slike/specsrce2.JPG
Nadam se da me razumete?
Hvala unapred.

Trenutno nemam instaliran photoshop, pa cu pricati malo napamet. Sto se tice spajanja slika u jednu, otvoris novu sliku(koja je prazna)( file->new), odredis joj velicinu. Nakon toga otvoris slike koje zelis da spojis i za svaku uradis "select all", "copy", a zatim paste na tu praznu. Svaka ce se pojaviti kao novi layer. Sa "modify->free transform" mozes da im promenis velicinu, zarotiras i sl, razmestis ih na tu novu po zelji (svaka ce biti poseban layer) i onda se resis layera sa "layer-> flatten image". Sto se tice ivica, nisam siguran, ali probaj sa belim sprejom da napravis taj efekat.

pozdrav

srdjan777 je napisao(la):
To je prvo, a zatim bih zeleo da tu dobijenu sliku nekako obradim da ukrug bude onako, kao zamagljena i da na sastavima, gde su spojene slike takodje bude nekakav prelaz, mozda isto zamagljeno. Nesto slicno ovome http://www.ka-net.net/vjencanja/slike/specsrce2.JPG
Pre nego što kopiraš selekciju sa originalne slike uradiš Select/Feather... i staviš vrednos od nekih 15-20 piksela.

Super!
Puno hvala!
Ovo sa spajanjem mi je bilo najvaznije, sa ovim efektima cu vec nesto naci.
Hvala jos jednom!!!

ja bih to eventualno propustio kroz Autostitch, cenim da moze bolje da odradi posao nego ti rucno...

Hvala Sale, ovo je super tutorijal za pravljenje panorama. Objasnjenje koje mi je dao Nikolans je zavrsilo posao. A i ovaj sajt stavljam u bookmarks jer ce sigurno zatrebati :banana:
Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno