Šta je novo?

Pomoc oko snage gramofona.

Milan124005

Zapažen
Učlanjen(a)
26.11.2023
Poena
15
Da li postoji mogucnost izlaza za jace zvucnike ovaj gramofon. Slika poledjine istog je dole. denver4.jpg

Ne znam mnogo o ovom tipu gramofona, ali mislim da je bolja opcija neki Lecno gramofon. Denver ima fokus na dizajn dok su im ostali elementi manje bitni. Lenco je kompanija koja radi prvenstveno gramofone.

Taj gramofon ima toliko snage u pojačalu. Neće se čuti glasnije sa "jačim" zvučnicima. A pitanje je i kako bi se povezali, taj ulaz za zvučnike na njemu nije standardan za povezivanje zvučnika.

uz ovaj tzv. gramofon (ovo je mini linija, ima i CD) već idu zvučnici, koji se realno ne mogu zameniti zbog nestandardnih kablova, tako da tu i nema neki izbor. ceo ovaj sistem košta ~20K+ dinara i tu se stvarno ne može očekivati ni kvalitet ni snaga
1000000956.jpg

Poslednja izmena:
Mogu da se zamene zvučnici bez problema. Potrebno je samo staviti RCA konektor na zvučnički kabl, na kraj koji ide u gramofon.
Da li zamena ima smisla - to je već drugo pitanje. Po meni nema, ali lepota je u uhu slušaoca.
Pozdrav

Pa ima 2x5W pojačalo ali može u neko drugo pojačalo na Aux ulaz, tih 5 wati je verovatno manje od pola u praksi, zavisi kako ga računaju. (RMS, electrical itd.). Možeš i u neke dobre aktivne PC zvučnike.

Nema veza što je za zvučnike, ako se pojačalo utiša može savim lepo na Aux na nekom drugom, jačem pojačalu.

Tako je,
Uzmeš pojačalo,
Izlaz sa tvog gramofona povežeš na ulaz pojačala,
Na izlaz pojačala povežeš zvučnike,
I eto...gotova žurka...

Samo moraš da paziš - ako oćeš da pojačaš, ne smeš na gramofonu, pojačavaš na pojačalu.
Kad sve uvežeš ko što sam ti reko, najbolje da gramofon smanjiš skroz, na nulu, da ne kažem - potpuno.
Ondak pojačaš na pojačalu, malo, npr do 9 sati, i tek onda pojačaš na gramofonu malo.
Kad dobiješ zvuk, pojačavanje na gramofonu ne diraj/zaboravi/zalepi i glasnoću reguliši na pojačalu.
Ako me ne budeš slušo, ukvarićeš pojačalo.

Tako se dobija mogućnost jačeg izlaza za zvučnike na tom gramofonu.

El jasno?

Na tim gramofonima verovatno mora da isključi pojačalo gramofona da bi AUX radio, tako bi trebalo da bude i za slušalice, daljinac treba nešta i da radi a ne samo on/off i volume. Malo uputstvo u ruke i sigurno je objašnjeno.

Nazad
Vrh Dno