Šta je novo?

Pomoc oko Smart FTP-ea???

BattleNexus

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
319
Molim za pomoc,jer sam nov u ovom podrucju.Objavio sam sajt na net preko freehostia.com.I imam svoj domain i sve to.Bio sam prvo uploadovo stranice na sajtu i jedva nekako uspio jer preko controlne panele upload ide uzasno sporo.Pa sad trebam uploadovati sadrzaj(fotografije i video klipove...) i nemam namjeru preko controlne panele na mom nalogu jer imam preko 60 Mb sadrzaja.Pa sam zato odlucio preko FTP klijenta i to Smart FTP-ea.I napravio sam FTP acount na domainu.I sad kad god se pokusavam konektovati preko Smarta ne moze,samo dobijam poruku "Unable to resolve host name".Ukucam pravilno naziv sajta i moj user name i password,siguran sam da ukucam tacno i dalje ne moze se konektovati!!!Ali isto tako pokusavao sam i sa drugim FTP klijentima i ista prica.Sto znaci da sam nesto zeznuo oko podesavanja svog domaina jer ne vjerujem da do programa.Isprobao sam jedno 2-3 razlicita FTP klijenta i ne moze.Znaci da je do mene.Svaka pomoc je zahvalna!!!

Poslednja izmena:
Ne znam kako stvari rade kod njih, ali evo par osnovnih pitanja pa da vidimo...da li ti je domen uperen ka freehostiji tj da kada posetis svom domen, vidis fajlove koje si uploadovao do sada? Jesi li probao da se kontekujes na IP servera (ukoliko ga imas)? Ovo ili mozes da vidis iz control panela ili ti je dostavljeno u welcome emailu kada si se prijavio za Freehostiu.

Da li si proverio da nije default port promenjen sa 21 na neki drugi (u vecini slucajeva port za FTP ostaje defaultni - 21, ipak na nekim serverima zna da bude promenjen)?

E ovako.Default port jeste 21 nije mjenjan.I jeste domain uperen ka freehostiji,znaci vidim sve fajlove koje sam uploadovo do sada.A na mailu sam dobio samo moje podatke(user name i password) i upustvo kako napraviti e-mail akount za moj sajt i da promjenim DNS na svom sajtu. I nisam pokusavao preko IP adrese jer ne znam kako...nazalost.

Nema veze...Otkrio sam i uspio sam preko IP adrese.Hvala na pomoci Vertygo!!!

Nazad
Vrh Dno