Šta je novo?

Pomoc oko sajta??!!

tanki

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2004
Poena
601
Potrebna mi je pomoc oko sajta?! Radi se o mom personal sajtu,nije nesto posebno ali mi ne radi kako treba...Problem je u tome sto sam postavio Java scriptu menu,radi se o HV menu-ju skinutom sa dynamicdrive-a i kada sam uradio sajt na mojoj masini meni je bio vidljiv i funkcionalan,ali sad kada sam isti sajt okacio na net, menu se ne vidi ...??!! :wall:
Ne znam u cemu sam pogresio? Naravno prebacio sam i 2 potrebna fajla koja sadrze cod js!!!
Molim za pomoc?!

Hvala
Tane

Poslednja izmena:
verovatno ti nije dobra putanja do tih eksternih *.js fajlova tj. verovatno si koristio apsolutnu a ne relativnu putanju te je kod izgubio funkcionalnost kada si ga okacio na net s drugacijim rasporedom foldera... pretpostavljam da ti ovo nista ne znaci, ako bi okacio kod svoje stranice, bilo bi mi lakse da ti pomognem.

a moze li sta da se tu popravi,ispravi ili vec sta??! Need Help?!

Tane

trebalo bi da mozes da ga isforwardujes, to mi jedino pada na pamet u pola 3, pa ti probaj

1) promeni svoju index stranicu na web1000 u npr. glavna.htm
2) napravi novu index.php stranicu sa sledecim kodom u njoj:

Kod:
<?php
header ("Location: http://troublemaker.web1000.com/glavna.htm");
?>

time ce se umesto tvoje sadasnje "skrljane" index stranice ucitati stranica koja ce da posluzi samo da prebaci browser na http://troublemaker.web1000.com/glavna.htm (i ako ti se ta stranica ne ucita u frejmu, na konju si!)

pozdrav!

hey man,it's me tanki,nisam mogao pre naci sifru za troublemaker-a...inace,nisam bas vican sa ubacivanjem tih kodova pogotovu ako se radi o php (odnosno index.php) ...Molim za malko precizniju pomoc! Probao sam a dr. nacin tako sto sam index.html stabio bez MENU,ali i sada javlja neki problem tako da se i dalje skripta ne vidi ni na sledecim stranama?!

Unapred Zahvalan
tane

O boze. Ako nisi "vican" da napravis prostu index.php stranicu i da ubacis 2 reda koda copy/paste metodom onda bolje batali web dizajn. NHF, ali trazis da ti se pojednostavi nesto sto ne moze prostije. Ali evo: ides start -> run -> kucas notepad , tu prekopiras parce koda koji ti je Keops postovao, i sve to snimis kao index.php ali samo stavi da ga snimi kao ALL FILES a ne text document. Naravno posle taj index.php uploadujes na server.

Mozda te je sve ovo zbunilo,ali najlakse ti je da u Dreamweaver-u(ako radis sa njim)odes na:
Site->Check Links Sitewide...i tu potrazis problem.Pogledaj koji su ti Broken Linkovi ili Orphaned files i resi problem....

PoZ

pazi, da te više ne bi zbunjivao niko - zaboravi na tu skriptu i na tk redirekciju, njihov frejm ne možeš da zaobiđeš, verovatno ni sa redirekcijom, jer nisu sisali vesla, a tvoja skripta neće da radi pod frejmom - zaključak: ili koristi http://troublemaker.web1000.com pa će sve da radi, ili kupi lepo domen i hosting pa ćeš imati em fino ime sajta, em će sve da funkcioniše kako treba... Site- > Check Links Sitewide ti neće pomoći jer nije problem u broken linkovima.

Pozdrav!

Vrh Dno