Šta je novo?

pomoc oko remote desktopa

savslob

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2005
Poena
304
ovako klijenski racunar je u mrezi
znaci ima ipadresu rutera i svoju ip adresu
potrebni portovi su otvoreni
na drugoj strani gde je admin isto tako
sad kada se pokrene program anyplace control
trazi da se upise ip adresa da bi se konektovao na klijenrta
pitanje je koja se ip adresa upisuje da li obe i javna od rutera i ip od tog kompa ili?

IP adresa rutera, a on ce dalje prosledjivati saobracaj po tom portu na klijent masinu

negde gresim nece da se poveze ni kad upisem ip od rutera ni kad uoisem ip compa
na obe strane su otvoreni trazeni portovi
ako sam dobro razumeo upisem ip koji dobijem preko my ip com ?

Pogledaj lepo u podesavanjima rutera koja mu je trenutna net adresa. Ako si otvorio odgovarajuce portove koje koristi taj Anyplace control i prosledio saobracaj na lokalnu IP adresu klijent racunara ne bi trebalo da bude problema. Mozda ces morati da otvoris portove i u firewall-u

Poslednja izmena:
Samo da se razumemo, jesu li ti kompjuteri u istoj mrezi (pretpostavljam da nisu), ali nigde to ne pise :) .

nisu u mrezi jedan je u firmi drugi je kod kuce
znaci iz firme zelim da pristupim kucnom racunaru pomocu programa anyplace control koji radi odlicno u lan mrezi u firmi na 10 racunara
u fuirmi je net sa fiksnom ip adresom i uradjen je portforvording za racunar na kome je anyplace admin
kod kuce je telekom adls sa 4 pc u mrezi ruter pirelli i taj ip se menja ali uvek mogu da znam trenutnu ip adresu
uradjen je portforvording za racunar na kome je anyplce klient
ja upisem ipa adresu koju dobijem preko my ip 178.223.4.*** to bi valjda trebalo da pokaze trenutni ip rutera i nece da se konektuje izbaci error 10060
da li jos nesto treba da se uradi

Koje portove si tacno otvorio? Unesi adresu u formi "178.223.4.***:BrojOtvorenogPorta"

Ako bas ne ide, mozes da koristis Team Viewer koji funkcionise preko online naloga i nije potrebno otvaranje portova.

otvorio sam ova dva porta
By default, Anyplace Control simultaneously uses two TCP ports: 5279 (basic port) and 4279 (file transfer port
u ovoj formi "178.223.4.***:BrojOtvorenogPorta" prijavi da se ne pise u toj formi kao ni "178.223.4.***/BrojOtvorenogPorta"
anyplace control koristim u firmi na 10 racunara i radi odlicno pa sam hteo da pridodam i kucni komp
kako da proverim da li su portovi zaista otvoreni ,u ruteru pise da su aktivni

Mozes da proveris sa telnet komandom u cmd "telnet ipadresa brojporta", ako prodje izbacice ti ili da ukucas pass ili ti nece izbaciti nista

p.s. ako imas Win 7 moras prvo da instaliras telnet klijent

Mozes da proveris sa telnet komandom u cmd "telnet ipadresa brojporta", ako prodje izbacice ti ili da ukucas pass ili ti nece izbaciti nista

p.s. ako imas Win 7 moras prvo da instaliras telnet klijent

Ne mora, Win7 ima telnet client, samo je disablovan.

Moraš da podesiš ruter na udaljenoj lokaciji da, kada se na datim portovima pojavi nešto izvana, prosledi to na dotični računar koji ti treba.
to je obično pod forwarding - opcija port trigger

najlakši metod
staviš računaru koji želiš static IP adresu npr 192.168.x.5
na ruteru nađeš opciju podešavanja DMZ i kažeš da je pod DMZ 192.168.x.5
time sve portove na ruteru otvaraš za preusmeravanje na taj računar i ne moraš da brineš o portovima

ali je sigurnost tog računara i mreže drastično narušena

Nazad
Vrh Dno