Šta je novo?

Pomoc oko ram mem..

Petar97

Poštovan
Učlanjen(a)
12.09.2014
Poena
54
Pozdrav ja sam novi na foumu..E ovako imam komp vec 5 god..Ram 2gb,hard 500gb,32 bitni,win7,i nerazumem se bas sta vec..
Kad sam ga kupio radio je lepo 2-3 god ali sad je poceo da koci tj chrome,mada ja idem na operu ona mi nekako bolja..
Trebao bi da se obori sistem najverovatnije al ja sam lepo sredio programe pa da ne bih to radio hocu da ga pojacam imam 2 slota 1 prazan..
Ram ne pise da je ddr2 pretpostavljam da jeste..Dali bi mu dobrodosao ram neki od 1gb? i jel bi bolje radio,citam teme neke najbolji je kad su isti...
Ako moze pomoc neka eto 😀
Hvala..
P.S
Procesor mi 2.60gHz
SAM_1783.webp

Poslednja izmena:
Koji ti je procesor? Koja ploca? Skini aida64, u njemu mozes da procitas koji su modeli u pitanju.
Ako ti je single core, tesko da mozes ramom da ubrzas, morao bi neki proc drugi da stavis... To zavisi od ploce sta ces moci. Nece biti skup apgrejd, samo da vidimo koja je ploca

To je DD3 memorija, najbolje je da nadjes jos jednu istu takvu (Kingston 1333MHz), jer se tako eliminise mogucnost nekompatibilnosti (koja je, doduse, retka, ali ipak se desava). 2GB, naravno.

E hvala momci puno...
Evo slika Ivice...
Moj komp.webp

Fina plocica, ako bi da ulozis do 50e,mozes da ojacas komp poprilicno, radio bi ti kao neki nov u jeftinijoj klasi...

Edit: ne bas 50,ali oko 40...
uzmes xeona za 30e, i jos 2gb rama za nekih 10-15e

Poslednja izmena:
Dobar je to komp, samo je vreme da reinstaliras Windows. Zabrljavi on nakon raznog djubreta koje se nadje na hardu.

Ako mozes, dodaj jos 2GB rama.

Navedi samo i koju grafu imas, ne vidi se na slici. I igras li igre?

E hvala...
To sam u betu sklopio i nije los zaista tad sam platio 15.000 dinara
Sad cu da slikam graficku..Od igre samo samp..Ne igram ove jace uopste...
Mozda je i vreme da se reinstalira win al ako moze da se pojaca samo ram bilo bi super...
Graficka.webp

Kada odem ovde vidi se ram koliko je zauzet,i kad upalim samp ja je ostavljam tako spustenu ceo dan,i muzika tj yt kad bude meni tu bude 1.4-1.7 nekad i zato po mom misljenju samo ram treba valjda...
Procesi.webp

Pa i ja sam za ram samo 😀
Kupicu kao sto kolega gore kaze ddr3 1333mhz 2gb tj istu ovakvu kad skupim novac za sada mi nije hitno..
Jel ima neki programcic da detaljno resi neke probleme,viruse..Ja imam avg antivirus ali neki program mozda ima neki problem skriveni 🙂
P.S
A sta meni sad ja sam isao na update mislio sam da ce neke programe da update,sta on ovo predlaze sad :O
prvi deo.webp
drugi deo.webp

Poslednja izmena:
Ne moze da resi. Ako stvarno imas osecaj da ti Windows brljavi, reinstaliraj ga. To je ionako pozeljno.

Ma win ne brljavi mozda je nakupio skriveni procesi kaze moj drug,i zato ram treba jaci da lepo radi chorme,da ne kove na fb,il da moze ko ranije i fb i yt zajedno pa kad otvaram vise kartica da ne kove (to je sve lepo moglo) da ne bih sad obarao,a nemam ni CD ovo su mi oni ubacili zato sam mislio samo ram,,Citam na net kazu ako pojacam na 4 da mora i 64bitni da ubacim posle kao...

Da, mora 64bitni da bi mogao da koristi 4GB. Ovako ce da vidi 3 ili malo vise.

Ako vec par godina nisi reinstalirao Windows, to prakticno moras sada da odradis. 🙂

Chrome je inace postao zahtevniji nego ranije. Nevezano za RAM memoriju.

Poslednja izmena:
Imas 2gb ddr3 1333 za 1400din,to ti je sve sto ti treba.
I reinstaliraj win obavezno, preporodice se...

Pa drug mi kaze ojacao ram imao 2 pa na 3 i lepo mu radi..ali nije gledao mhz a ja hocu vas ovde da pitam iskusni ste...
Necu da bacim pare na 1gb kad mogu da skupim za 2
A sad ako pojacam za 2 ubacim 64bit jel bi samo to bilo to il mora uz 64bit jos nesto da se pojacava?
Da nema neku smetnju posle 😀

Probaj samo to, pa posle sam prosudi. Svakako ce ti raditi bolje nego sada. 😉

Ma mozes ti ram da stavis sa bilo koliko mhz, samo nemoj da gledas leve marke, mozda bude smetnje sa tvojim... Najbolje da nadjes istih specifikacija.
I samo instaliras 64bit ispocetka i zavrsio si posao...

Nema nigde nova za tu cenu, samo polovna.

Pogledaj ovde oglase na forumu, mozda ima, a vidi i na KupujemProdajem.

Aha oke
Epa hvala svima...A jos samo to kad update posle 64bit kad kupim ram nekad jel to samo update il isto ko sistem da sam oborio ? ,)

Kao sistem da si oborio, odnosno sveza reinstalacija Windowsa.

A windows je taj nemora da ubacujem?
Samo programe instaliram

Koji Windows je taj, ne razumem te.

Dodas jos 2GB ram. Kazes nekom poznaniku/prijatelju, koji se razume, da ti reinstalira Windows - da ti stavi Windows 7 SP1 x64. Ili eventualno Windows 8.1 x64.

Kasnije ti sam instaliras sve programe koji su ti potrebni. (jer ce nakon reinstalacije sve staro biti obrisano)

a ma oke ja mislio stavim ram a kad inst 64bit samo se obrisu sve programi a win mi ostaje...Ja znm da ubacim to al kad sam ubacivao na xp nisu hteli svi fajlovi da se odrade
Nemogu CD dobar da nadjem,zato mi se sad i ne ubacuje o5 win 🙂
Ali videcu ima na arenu.bg dosta win.

Poslednja izmena:
Nadji nekog ko zna da podigne sistem, posto se bas ne razumes, petljaces bezveze i nista neces uraditi. Ili odgledaj neki youtube tutorijal

Nazad
Vrh Dno