Šta je novo?

Pomoc oko Quake III

Rerna63

Slavan
Učlanjen(a)
20.01.2008
Poena
330
Imam problem sa Quake III.Na starom pc koji je bio 2,4 Ghz 512 mb rama i 9800 pro i Windows xp SP 2 Quake III je fantasticno radio.Ali kada sam kupio novi pc jednostavno ne mogu da instaliram Quake.Jednostavno istalacija nece da krene
Kliknem na setup jednostavno nista se ne desava narednih 5 min - 10 min
Isti je cd upitanju
Jel ima neko neki savet?

A jel mozes da napravis image od diska ?

Probaj da samo iskopiraš igru sa starog kompa na novi i pokreni EXE. Verovatno će da radi.

Neznam zasto se to desava i nikada mi nece biti jasno, isti problem sam imao pre par godina sa herojima 3 :wall:

Prvo vidi da nije nešto banalno, proveri CD da li je ispravan, posebno ako je neki š medij koji je dugo stajao.
Pravljenje imidža je dobra stvar i najlakši način da proveriš da li je čitljiv, a u krajnjoj liniji nije teško da nabaviš drugi.
Pretpostavljam da i na novom kompu teraš XP jer ako je Vista, možda i u tom zecu leži grm.
Možda ima i neki patch na netu ili se još neko žali na takav problem, pa proguglaj malo.
Ako ništa ne pomogne, eventualno da probaš i neku varijantu virtualne mašine (vmware i sl.), pod kojom bi pokrenuo npr. win98, pa onda Quake 3.
Igra je stara, a novi komp ti je jak, pa bi trebalo da radi, s tim što tako nešto nisam probao u praksi, pa pominjem samo kao ideju.
Takođe, treba da postoji i native Linux varijnata igre, ako su ti pingvini bliski srcu.

Ima da se skine q3 point koji se instalira i samo se prekopira pak0
Isto za svaki os.

Ja imam na novom Windows xp sp2
Probacu da ga poteram da misli da je windows 2000.Valjda ce tako moci.
Da znam za novi patch ali sta mi znaci patch kada moram igru prvo da instaliram
I da kako se zove onaj najpoznatiji mod za Quake III koji se igrao na svim turnirima.Promeni samo neke sitnice.Ne mogu da se setim

Osp.

Ako je u pitanju Wise instalation Wizard, on koci na XP-u. Pokreni instalaciju i okaci screen iz process taba iz task manager-a. Pa cu ti reci koji proces da ukokas da bi se instalacija pokrenula!

Ako ništa ne pomogne, eventualno da probaš i neku varijantu virtualne mašine (vmware i sl.), pod kojom bi pokrenuo npr. win98, pa onda Quake 3.
Igra je stara, a novi komp ti je jak, pa bi trebalo da radi, s tim što tako nešto nisam probao u praksi, pa pominjem samo kao ideju.
VM softver ne podržava 3D akceleraciju, tako da nema neke vajde od igranja pod virtualizacijom.

Vrh Dno