Šta je novo?

Pomoc oko povecanog pinga

aceekaJr

Poštovan
Učlanjen(a)
30.04.2015
Poena
51
Prvo znam da ovoj temi nije mesto ovde, ali pretpostavljam da niko nece ni gledati pristup internetu i provajding, hvala na razumevanju

Evo ovako ljudi, danas sam uzeo box paket od telekoma sa 50/2 internetom

Kod ikoma sam bio 10/1 i ping mi je bio 30-50 na istocno evropskim serverima a 50-70 na zapadno evropskim

E sada imam ping 70-90 konstantno, ali ne znam zasto se to desava

Sta sam menjao? Ja sam imao cisco prijemnik i kratak lan kabl i to bocnem u komp i sve je super, a sada posto je telekomov adsl preko kabla za fiksni morao sam da ubacim u dnevnu sobu i da sprovedem lan kabl od 10 metara do moje sobe, a i jos ovo novo huawei cudo je i ruter i prijemnik, tako da stvarno ne znam sta bi moglo da povecava taj ping toliko.

Ako neko moze pomoci bilo bi super stvarno!

Zasto niko nece gledati pristup internetu i provajdingu ?

podforum trenutno cita 41 osoba

Ima 129 000 postova

Kako li ti padne na pamet da nece niko da gleda ?

Zasto niko nece gledati pristup internetu i provajdingu ?

podforum trenutno cita 41 osoba

Ima 129 000 postova

Kako li ti padne na pamet da nece niko da gleda ?

Ma otkud ja znam, gledam poslednji post je iz 2013 pa eto.... A da li ima neki nacin da mi pomognes ili ne znas? Hvala unapred

Ne mogu da ti pomognem, mogu da ti kazem da sa 'obicnim' boxom - 10/1 u BGu imam ping do nemackih servera 28-40 (BF:H).

Proveri ping do tvog rutera, i ping do IP adrese u TS mreži. Ping probaj u Windows Command promt-u.

1. Ping-uj ip adresu tvog huawei VDSL rutera. Pusti ga recimo 20-tak komada, i rezultat min/max/average treba da bude 0ms (svaki ping <1ms). U suprotnom (ping 1ms ili veći), proveri lan kabl (ili tvoju mrežnu kartu na računaru).

2. Ping-uj recimo ip 212.200.189.118 (adresa u TS mreži) i uporedi sa drugim Telekom (VDSL) korisnicima. Treba da dobiješ iste/slične rezultate (+- 1 ili 2ms razlika u odnosu na ostale). Ja nisam merodavan (jer sam na Targo optici), ali evo mojih rezultata primera radi:
Ping TS.jpg
Bilo bi dobro da neko ko ima TS VDSL ovde napiše svoj ping ka pomenutoj adresi, pa uporedi...

Ako je sve OK, onda su problem rute koje ima TS prema ino-serverima koje ti kontaktiraš... To nema onda nikakve veze sa tobom i tvojim instalacijom i VDSL-om, već do ruta samog Telekoma...

Možeš navesti tačno IP adrese servera koje spominješ, pa ping uporedi sa ostalima koji su na TS VDSL-u...

Poslednja izmena:
Samo problem je sto, ja igram competitive u igrici i ja samo kliknem play i on me odmah ubaci u neki od servera koji su odredjeni za to, a nisam siguran kako da pogledam sever IP, a cak i mislim da je to zabranjeno zbog ddos-a, i kako ja mogu da proverim adresu mog rutera? Cmd pa ipconfig, i sta odatle? I da napomenem probao sam da pingujem google i ping je stabilnih 30 isto sto i pise na speedtest-u. I ako je ovo na kraju problem do telekoma, da li ima neke sanse da se to nekako popravi preko mene, posto sam juce 3 puta zvao podrsku i rekli su da ne mogu da mi pomognu jer internet normalno radi, a ovo sto se desava je do "servera njihovih"....

Nazad
Vrh Dno