Isto magistrala na 200 MHz, a za memoriju ces morati sam da eksperimentises, mada nema sanse da CAS bude nizi od 2,5, ostalo cackaj, pa vidiAlien022 je napisao(la):a za MSI K7N2-Delta(Nforce 2), 2X 256 DDR Kingston brand, Athlon XP 2600+ (1.9GHz), ATI Radeon 9600se!!!
ali kad podignem magistralu na 200 mhz nece windows da se startuje!!! Postavi mi crn ekran i nista!!! Upomoc!!!2112 je napisao(la):Isto magistrala na 200 MHz, a za memoriju ces morati sam da eksperimentises, mada nema sanse da CAS bude nizi od 2,5, ostalo cackaj, pa vidi
Sto se tice testiranja stabilnosti ja mislim da treba koristiti i s&m i prime!
Jeste da s&m razvije vecu temperaturu, ali prime bolje primecuje greske!
Alien022 je napisao(la):ali kad podignem magistralu na 200 mhz nece windows da se startuje!!! Postavi mi crn ekran i nista!!! Upomoc!!!
Ej !? A CAS treba da bude sto nizi?! Trenutno je 3.0!!! i koliko nizi?!Non-Amateur je napisao(la):Onda probaj 190,185....![]()
a u podesavanju procesora imam samo "high performance, Auto, Manual" a kad stavim na manual imam ponudjeno da biram brzinu FSB-a izmedju 100 i 200mhz (trenutno je 166) kad povecam na 200 i resetujem u biosu pise da mi procesor radi na 2500mhz ali nece windows da se startuje!!! zato mi je bedak!!! A sto se tice CAS latencije, smanjio sam je na 2.5!!! i kako da povecam napon na odredjenim komponentama?! e i jos nesto kad stavim bilo koji broj za FSB izmedju 166 i 200 znaci zakuca mi komp i moram da prespajam jumper za CLEAR CMOS da bi vratio na 166!!! pozdrav2112 je napisao(la):@alien022
nemoj da spustas magistralu, nego smanji mnozilac (11; 10,5) - ako je otkljucan procesor. Inace slobodno mozes malo i napon da povecas
sto se tice memorije CAS 3.0 je bas beda, moralo bi to da moze i na 2.5.Napon memorije slobodno stavi na 2.6v, ja je tako drzim od kad-ikad
U ostalom testiraj u sandri mem. protok, pa vidi da li ti vredi da malo zrtvujes magistralu, zbog nize CAS latencije. Postoji tu jos dosta raznih stavki (bank interleave je npr. dosta bitan), pa ne bi bilo lose da procitas neki tutorial o tome ako vec nemas nekog iskustva!
Dace ti sigurno neko od ljudi sa foruma neki link, ako ti treba - ja nemam!
Verujem da je tako! Ma cudo je taj MSI (mislim na sve njihove ploce, ne samo na tvoju), ni u vatru ga vise ne bih stavio, a kamoli u kuciste. U celokupnoj njihovoj istoriji napravili su jednu dobru plocu (BX Master), i da je pravde ime te kompanije ne bi nista znacilo, bar nista pozitivno!Alien022 je napisao(la):e i jos nesto kad stavim bilo koji broj za FSB izmedju 166 i 200 znaci zakuca mi komp i moram da prespajam jumper za CLEAR CMOS da bi vratio na 166!!! pozdrav
Pa jel covek lepo rekao da se na 200 MHz ploca budi, samo nece windows da se podigne, a na nekoj vrednosti izmedju 166 i 200 se ne budi uopste i mora da kliruje bios. Kako onda moze da bude do odnosa cpu/ram (onda se ne bi budila ni na 200).gx-x je napisao(la):@2112:
Sta si ti sad napricao ? To sto se njemu desava moze biti iz vise razloga, a poslednji na koji sumnjam je sama ploca ! najverovatnije su mu odnosi CPU/RAM ostali podeseni na neku vrednost sa kojom to ne moze da radi. Mozda mu je i dzamper na ploci setovan na 166 umesto na 200 ili na auto... ko zna sta moze da bude...
Nece!!! Stavio sam mnozilac na 10 i nece ploca da se probudi!!! Povecavao sam napon i nista ivek ista prica!!! Promenim nesto od brzine resetujem i onda moram da resetujem bios!!! Izgleda da je Ninja bio u pravu kad je rekao za moju plocu da je shit nevidjeni! dali postoji jos nesto sto trebam da uradim?! pozdravgx-x je napisao(la):Stavis ga da bude manji da vidis da li oce tako da radi, ako oce to se onda zove "otkljucan procesor" i onda mozes da stavis 10x200fsb sinhrono sto je primetno brze nego 11.5x166 fsb, a ne moras recimo da podizes voltazu i dodatno grejes procesor. Idi procitaj sticky temu "Kako overklokovati" posto vidim da nisi procitao, a stoji tamo za nove clanove i manje iskusne clanove kao sto si ti. Naucices dosta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari