Proday
Uticajan
- Učlanjen(a)
- 02.01.2005
- Poena
- 1,805
Hteo bih da zamolim sve one koji su bas upuceni u podesavanje i stavke outposta da zamolim za pomoc oko podesavanja par stvari. Naime zivim u selu koje se nalazi u Lan mrezi (oko 120 kompjutera) i isto tako preko te lokalne mreze kacim se i na internet. E sad interesuje me sta i gde treba da upisem nebi li te kompjutere dodao u trusted zonu i da nemam problema kada me pinguju ti ljudi ili pokusavaju da igraju samnom neku igru na mrezi (adrese lokalnih kompjutera krecu se 192.168.32.1 - 192.168.32.255). Naravno file and printer sharing bih drzao iskljucen, ali bih napravio neki ftp server (recimo serv-U) pa me interesuje kako bih i njega trebao podesiti? Takodje me interesuje ukoliko nekom kompjuteru (npr 192.168.32.58) dodelim trusted (ili sta vec ima u outpostu; dosada sam koristio zone alarm) da li onda rizikujem da me napadne neki kompjuter iste adrese na internetu? I za kraj obzirom da svaki program/igru treba posebno podesiti i dati joj odobrenja ili zabrane interesuje me da li bi mogli da mi detaljno napisete kako da podesim odobrenja za recimo jednu igru (kanter, warcraft3...) pa bih ja to primenio i na sve ostale.
Inace dosada sam koristio Zone Alarm Security suite + mcafee antivirus koji mi koliko sam primetio zauzimaju dosta resursa i usporavaju sistem, pa sam odlucio da predjem na kombinaciju Outpost 2 ili 3 + kaspersky (eh da ukoliko neko ima razumevanja i zivaca bilo bi mi znacajno kako podesiti i ovaj Kaspersky antivirus u outpostu; znaci da radi update i slicno pa bih i to primenio na neke programe slicnog tipa bez da vas dalje smaram).
Molio bih jos jednom svakoga ko je u mogucnosti da pomogne jel mislim da bi ovo znacilo i mnogim drugim korisnicima, a ne samo meni. Unapred zahvalan svima.
P.S. Ukoliko ima nekoga iz Novog Sada ko bi mi mogao pomoci i uputiti me malo u ovu problematiku kad ima slobodnog vremena, neka me Pm-uje, a ja mu necu ostati duzan.
Inace dosada sam koristio Zone Alarm Security suite + mcafee antivirus koji mi koliko sam primetio zauzimaju dosta resursa i usporavaju sistem, pa sam odlucio da predjem na kombinaciju Outpost 2 ili 3 + kaspersky (eh da ukoliko neko ima razumevanja i zivaca bilo bi mi znacajno kako podesiti i ovaj Kaspersky antivirus u outpostu; znaci da radi update i slicno pa bih i to primenio na neke programe slicnog tipa bez da vas dalje smaram).
Molio bih jos jednom svakoga ko je u mogucnosti da pomogne jel mislim da bi ovo znacilo i mnogim drugim korisnicima, a ne samo meni. Unapred zahvalan svima.
P.S. Ukoliko ima nekoga iz Novog Sada ko bi mi mogao pomoci i uputiti me malo u ovu problematiku kad ima slobodnog vremena, neka me Pm-uje, a ja mu necu ostati duzan.