Šta je novo?

Pomoc oko podesavanja AP5460

spoonman

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
301
Da li moze AP5460 sa firmware V10 da se podesi da radi kao obican ruter i kako?

ja sam iz tvog pitanja razumeo da te interesuje da li samo od AP-a možeš napraviti router i odgovorio sam ti u skladu sa tim. odgovor sam dao u dobroj nameri jer je sasvim očito da nisi znao, inače pitanje ne bi ni postavljao a za uzvrat izgleda još treba i da se pravdam.

dakle, od wireless routera možeš napraviti AP ali od AP-a ne možeš napraviti wireless router. od ap-a možeš napraviti wireless router samo ako ga uštekaš u eternet ruter ili povežeš bežično sa autonomnim wireless routerom.

drugo, mogao bi malo više da napišeeš o čemu se radi. još jednom da ponovim, AP može da rutira samo preko rutera i nikako drukčije, bez obzira na proizvođača ili na firmver. zato je access point = access point, router = router a wireless routeri su kombinacija AP-a i klasičnog routera.

Poslednja izmena:
ja sam iz tvog pitanja razumeo da te interesuje da li samo od AP-a možeš napraviti router i odgovorio sam ti u skladu sa tim. odgovor sam dao u dobroj nameri jer je sasvim očito da nisi znao, inače pitanje ne bi ni postavljao a za uzvrat izgleda još treba i da se pravdam.

dakle, od wireless routera možeš napraviti AP ali od AP-a ne možeš napraviti wireless router. od ap-a možeš napraviti wireless router samo ako ga uštekaš u eternet ruter ili povežeš bežično sa autonomnim wireless routerom.

drugo, mogao bi malo više da napišeeš o čemu se radi. još jednom da ponovim, AP može da rutira samo preko rutera i nikako drukčije, bez obzira na proizvođača ili na firmver. zato je access point = access point, router = router a wireless routeri su kombinacija AP-a i klasičnog routera.

Izvini shto sam bio drzak, ali mislio sam da me zezash, a do tog zakljuchka sam doshao tako shto nisi u pravu... tachnije.... AP ovislink 5460 moze da radi kao router samostalno ako se flashuje sa AP router firmware-om. Nisam lichno proverio, ali znam choveka koji je bas sa ovim modelom ovezao vishe kompjutera po kuci sa kablovskog neta. Josh jednom izvini shto sam te doveo u neprijatnu situaciju!!! Bilo je nepromisljeno od moje strane. :wall::wall:

svašta. pa onda pitaj tog čoveka, kad ga već znaš.

...sem ako ti ambicija nije da salećeš ljude po forumima.

i javi kada ti AP proradi kao ruter, biće zanimljivo videti kako radi :D

Poslednja izmena:
svašta. pa onda pitaj tog čoveka, kad ga već znaš.

...sem ako ti ambicija nije da salećeš ljude po forumima.

i javi kada ti AP proradi kao ruter, biće zanimljivo videti kako radi :D

Znash li kako se radi recovery AP-a mislim... njegovog firmware-a.

Poslednja izmena:
Postupak povratka originalnog firmwarea za Ovislink 5460 (ovde je konkretno dat primer sa originalnim firmwareom v3.2.1.3.9eu)

Skinite sa: http://www.appro.cz/data/5460Recovery.zip

1. Na LAN interfejsu vaseg racunara stavite IP adresu 192.168.1.5, netmask 255.255.255.0 - subnet (AP bootloader se nalazi na 192.168.1.6 port LAN1)
2. spojite LAN kabl na AP port LAN1.
3. pritisnite i drzite RESET taster na AP i tek onda ukljucite napajenje AP-a.
4. nakon 10-12s pustite RESET taster.
5. otpakujte 5460Recovery.zip arhivu u neki direktorijum. npr. c:\5460
6. pokrenite iz istog direktorijuma recovery.bat, na ekranu ce se pojaviti par linija teksta, to je uobicajeno znaci da se firmware ucitao u AP.
- za one koje zanima sta radi recovery.bat, to je u stvari:
tftp -i -v 192.168.1.6 PUT 5460recovery.bin
znaci sve ovo moze da se uradi i iz Linuxa Smile
7. nakon 60-tak sekundi AP se automatski rebootuje i za to vreme nemojte iskljucivati napajanje.
8. potom izmenite adresu na LAN interfejsu racunara na 192.168.100.x, netmask 255.255.255.0 (subnet)
9. uradite telnet na AP na IP adresu 192.168.100.252 , login i password je isti: admin
10. ukucajte:
flash program /WL-5460AP_v3.2.1.3.9eu_httpupgrade.bin +ENTER
11. Sacekajte da se na ekranu ispise: OK ..., Done !
12. Zatim izvrsite reboot iz telneta, kucajte: reboot +ENTER
13. Sada je u vasem Ovislinku 5460 originalni firmware v3.2.1.3.9eu.
Napomena: nakon sto se uredjaj ponovo rebootuje kucajte u command promptu ili konzoli:
arp -d 192.168.100.252 +ENTER
ovo brise iz ARP cache staru adresu, nakon toga mozete pristupiti konfiguraciji uredjaja iz browsera na poznatoj adresi.

Postupak povratka originalnog firmwarea za Ovislink 5460 (ovde je konkretno dat primer sa originalnim firmwareom v3.2.1.3.9eu)

Skinite sa: http://www.appro.cz/data/5460Recovery.zip

1. Na LAN interfejsu vaseg racunara stavite IP adresu 192.168.1.5, netmask 255.255.255.0 - subnet (AP bootloader se nalazi na 192.168.1.6 port LAN1)
2. spojite LAN kabl na AP port LAN1.
3. pritisnite i drzite RESET taster na AP i tek onda ukljucite napajenje AP-a.
4. nakon 10-12s pustite RESET taster.
5. otpakujte 5460Recovery.zip arhivu u neki direktorijum. npr. c:\5460
6. pokrenite iz istog direktorijuma recovery.bat, na ekranu ce se pojaviti par linija teksta, to je uobicajeno znaci da se firmware ucitao u AP.
- za one koje zanima sta radi recovery.bat, to je u stvari:
tftp -i -v 192.168.1.6 PUT 5460recovery.bin
znaci sve ovo moze da se uradi i iz Linuxa Smile
7. nakon 60-tak sekundi AP se automatski rebootuje i za to vreme nemojte iskljucivati napajanje.
8. potom izmenite adresu na LAN interfejsu racunara na 192.168.100.x, netmask 255.255.255.0 (subnet)
9. uradite telnet na AP na IP adresu 192.168.100.252 , login i password je isti: admin
10. ukucajte:
flash program /WL-5460AP_v3.2.1.3.9eu_httpupgrade.bin +ENTER
11. Sacekajte da se na ekranu ispise: OK ..., Done !
12. Zatim izvrsite reboot iz telneta, kucajte: reboot +ENTER
13. Sada je u vasem Ovislinku 5460 originalni firmware v3.2.1.3.9eu.
Napomena: nakon sto se uredjaj ponovo rebootuje kucajte u command promptu ili konzoli:
arp -d 192.168.100.252 +ENTER
ovo brise iz ARP cache staru adresu, nakon toga mozete pristupiti konfiguraciji uredjaja iz browsera na poznatoj adresi.

Da da... Hvala za ovaj post... I ja sam to nashao i odradio po tome, ali neshto ne valja. Verovatno greshim ili josh neshto treba da uradim posle toga. Sve ide po tom planu i na kraju ne mogu iz browsera da vidim AP. Tachnije preko nekog programa za skeniranje vidim AP ali mu je IP 192.168.2.1. Verovatno treba sada da nakachim neki firmware na to. Poshto je u njemu valjda neki osnovni. Ne razumem se bash najbolje.

spoonman, ne bih da te plašim ali vidim da je puno pritužbi po netu na ovaj ovislink što se tiče pregorevanja prilikom flashevanja firmware-a. drugo, bio si u pravu za mogućnost rutiranja ali to može samo "AP5460 v2".

spoonman, ne bih da te plašim ali vidim da je puno pritužbi po netu na ovaj ovislink što se tiče pregorevanja prilikom flashevanja firmware-a. drugo, bio si u pravu za mogućnost rutiranja ali to može samo "AP5460 v2".

Ma, da je kvarljiva roba, to sam skontao... Nego sada shta je tu je... Meni je extra radio kao AP, ali mi je posle bio potreban router i onda sam ga zezno sa onim AP router programom. Tj. sve je bilo ok ali sam ja zeznuo oko registracije programa. ***. Sada ne znam da vratim stari firmware. Kao shto gore napisah.... Radio sam po uputstvu, ali valjda negde greshim... Poludecu.... :(

verovatno se da reprogramirati pomoću programatora. skini originalni firmware, snimi ga na disk i odnesi nekome ko ima programator (pitaj usera Cika Pera, pošalji mu pitanje na PM da li on to radi (sajt cika perine radionice)). e sad, možda je najjednostavnije da kupiš ruter, imaš asusa za malo više od 2000 din za koji se priča da radi veoma dobro...

Nazad
Vrh Dno