može, tako što ćeš ga prikačiti na klasičan ethernet router.
ja sam iz tvog pitanja razumeo da te interesuje da li samo od AP-a možeš napraviti router i odgovorio sam ti u skladu sa tim. odgovor sam dao u dobroj nameri jer je sasvim očito da nisi znao, inače pitanje ne bi ni postavljao a za uzvrat izgleda još treba i da se pravdam.
dakle, od wireless routera možeš napraviti AP ali od AP-a ne možeš napraviti wireless router. od ap-a možeš napraviti wireless router samo ako ga uštekaš u eternet ruter ili povežeš bežično sa autonomnim wireless routerom.
drugo, mogao bi malo više da napišeeš o čemu se radi. još jednom da ponovim, AP može da rutira samo preko rutera i nikako drukčije, bez obzira na proizvođača ili na firmver. zato je access point = access point, router = router a wireless routeri su kombinacija AP-a i klasičnog routera.
svašta. pa onda pitaj tog čoveka, kad ga već znaš.
...sem ako ti ambicija nije da salećeš ljude po forumima.
i javi kada ti AP proradi kao ruter, biće zanimljivo videti kako radi![]()
Postupak povratka originalnog firmwarea za Ovislink 5460 (ovde je konkretno dat primer sa originalnim firmwareom v3.2.1.3.9eu)
Skinite sa: http://www.appro.cz/data/5460Recovery.zip
1. Na LAN interfejsu vaseg racunara stavite IP adresu 192.168.1.5, netmask 255.255.255.0 - subnet (AP bootloader se nalazi na 192.168.1.6 port LAN1)
2. spojite LAN kabl na AP port LAN1.
3. pritisnite i drzite RESET taster na AP i tek onda ukljucite napajenje AP-a.
4. nakon 10-12s pustite RESET taster.
5. otpakujte 5460Recovery.zip arhivu u neki direktorijum. npr. c:\5460
6. pokrenite iz istog direktorijuma recovery.bat, na ekranu ce se pojaviti par linija teksta, to je uobicajeno znaci da se firmware ucitao u AP.
- za one koje zanima sta radi recovery.bat, to je u stvari:
tftp -i -v 192.168.1.6 PUT 5460recovery.bin
znaci sve ovo moze da se uradi i iz Linuxa Smile
7. nakon 60-tak sekundi AP se automatski rebootuje i za to vreme nemojte iskljucivati napajanje.
8. potom izmenite adresu na LAN interfejsu racunara na 192.168.100.x, netmask 255.255.255.0 (subnet)
9. uradite telnet na AP na IP adresu 192.168.100.252 , login i password je isti: admin
10. ukucajte:
flash program /WL-5460AP_v3.2.1.3.9eu_httpupgrade.bin +ENTER
11. Sacekajte da se na ekranu ispise: OK ..., Done !
12. Zatim izvrsite reboot iz telneta, kucajte: reboot +ENTER
13. Sada je u vasem Ovislinku 5460 originalni firmware v3.2.1.3.9eu.
Napomena: nakon sto se uredjaj ponovo rebootuje kucajte u command promptu ili konzoli:
arp -d 192.168.100.252 +ENTER
ovo brise iz ARP cache staru adresu, nakon toga mozete pristupiti konfiguraciji uredjaja iz browsera na poznatoj adresi.
spoonman, ne bih da te plašim ali vidim da je puno pritužbi po netu na ovaj ovislink što se tiče pregorevanja prilikom flashevanja firmware-a. drugo, bio si u pravu za mogućnost rutiranja ali to može samo "AP5460 v2".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari