Šta je novo?

pomoc oko ploce, HD-a i procesore

godza

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2005
Poena
301
Tripujem se da uzmem komp, ali ne mogu da se odlucim u vezi nekih komponenti, na primer, pre pola godine sam znao da epox ebe keve u trzistu ploca. Kakvo je stanje sada?

Trebala bi mi neka ploca za athlon64, sa 939 socketom, da ima dual ram mogucnost, firewire, cenovni rang srednji-vishi.

Hard disk:
- segate
- wd
- maxtor
- alternativa?

Eh sad, ja sam pomalo fan a64 naspram intelovih procesora. Sta bi mi vi preporucili
- ATH64-3200BOX-939 CPU Athlon 64 2.0 GHz, L2 512kb x 2 + L1 128kb + 128kb, socket 939 ili
- CPU P4 530 - 3.0 GHz 1Mb, 800MHz, S.775?

Takodje bi mi trebala neka graficka kartica iz nizeg cenovnog ranga.

Hvala svima unapred.

ajd kad nema drugih, da probam ja pomoci oko hdd-a i graficke

sto se hdd-a tice, moja preporuka ide za seagate (5 godina garancije, stvarno tiho rade), iako neces pogresiti ni sa ostalim, ako je garancija 3 godine.

naspram masine koju planiras sklopiti, ja bih uzeo bar geforce 6600gt (oko 160-170e)

uff nisam znao za garanciju od 5 godina. Izgleda da cu da zveknem jednog segate-a.

Mashina mi treba za manje zahtevne graficke stvari, webdizajn/graficki dizajn/after, tako da ne bih preterivao sa grafickom karticom. Kontam da bi neka od 90tak eura dobro radila posao za moje potrebe (necu vise igrati igrice obecavam :)))

Nego shta kontate, koju plocu da uzmem, koji proizvodjac? Ne zalim na njoj, uzecu do 180 eura ... sad koga? asus? abit? gigabyte?

btw. hvala zeljkoz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno