Šta je novo?

Pomoc oko paste za poliranje i polirke

limontus

Cenjen
Učlanjen(a)
05.05.2018
Poena
115
Moze neko da mi kaze koju pastu da uzmem za poliranje auta od jeftinijih?
Cuo sam da su ove paste dobre Turtle wax samo koju kupiti za poliranje auta.
Da pitam ima neko ovu polirku sa KP makita gv6010? Kosta 2500 din vredili sta? Evo slika polirke.
84886835_5da5d721e1ea40-13493561polirka.jpg

A video sam i taj sajt na kojem si našao za 2500, ima istu tu sliku postavljenu, sam sajt vrišti na "prevaru"
1690824240384.png

Bolje plati poliranje nego da upropastis auto, nemoj se igrati sa tim.

@limontus
Šteta pasti, sundjera i filca-skuplji su od mašine.
Ni u Wobiju nemaš za tu cenu, tamo bez 2 takve ne ulazi.

Imam ja polirku, cisto pitao za ovu vidim po ocenama ljudi zadovoljni a jeftina na kp
Moze preporuka za pastu neku

Ako je auto skuplji od 4000e, preporuka i od mene da platiš poliranje. Ja sebi ispolirao super, par meseci posle krov i hauba dobili bele fleke, probila boja skroz, tu sam verovatno spržio lak...
Inače se sonax pasta preporučuje kao skroz okej

Ako je auto skuplji od 4000e, preporuka i od mene da platiš poliranje. Ja sebi ispolirao super, par meseci posle krov i hauba dobili bele fleke, probila boja skroz, tu sam verovatno spržio lak...
Inače se sonax pasta preporučuje kao skroz okej
Ja poliram sebi farove i ok su ko novi a auto nisam nikad polirao

Idi na neki auto otpad i uzmi samo neku haubu jeftinu da probaš prvo čisto

Preporuka za masinu za poliranje da bude ekscentricna, kako ne bi nepaznjom sprzio farbu. Narocito za pocetnike.
Sto se tice paste, CarPro Fixer za pocetnika.

M3 paste prodaju na dcl. Zeleni cep gruba, zuta fina i plava finis. Za svaku pastu ide poseban sundjer. Vuna nikako. Na kraju mozete koristiti rucno ili masinom na malim obrtajima, teflon od kornjace, ili nesto novije, Turtle Wax Hybrid Solutions. Ovo drugo ostaje malo duze na kolima, ali ga ipak bezkontaktni sampon skine. Daje lep sjaj i voda bezi kao sa cvarka

I obavezno ako planiras da poliras auto, glina i da se skine sve od necistoca. Inace ces imati sitne tragove i dalje. CarPro a moze Koch-Chemie, okej su cene, zavisi da li ti treba ultra cut ili za fino poliranje.

M3 paste prodaju na dcl. Zeleni cep gruba, zuta fina i plava finis. Za svaku pastu ide poseban sundjer. Vuna nikako. Na kraju mozete koristiti rucno ili masinom na malim obrtajima, teflon od kornjace, ili nesto novije, Turtle Wax Hybrid Solutions. Ovo drugo ostaje malo duze na kolima, ali ga ipak bezkontaktni sampon skine. Daje lep sjaj i voda bezi kao sa cvarka
Gde u Subotici ima da se kupe M3 paste na dcl?

Ne moras M3 iskljucivo. Nadji Scholl ako mozes...
Poliranje nije neka posebna nauka ali morate znati sta radite. Obavezno ocistiti sve savrseno jer ako ostane neka necistoca posle grebe i pravi krugove. Sundjer uvek mora biti cist, ne spustati ga na pod itd. Nema stiskanja polirke. Bolje je i vrteti na manjim obrtajima i raditi duze nego da progrizete lak, ili cak i boju, pogotovu na coskovima. Nema zadrzavanja u mestu, ne smete pregrejati lak i boju.
Ako je crn auto bolje platite da neko uradi kako treba, crni je najteze uraditi, treba i ultra fina pasta za to.

Ako skidate neke ogrebotine onda neka heavy cut pasta pa turtle i krzno na najnizim obrtajima. Ako placate poliranje onda stavite i keramiku, bicete mirni duze vremena.

Ako je crn auto bolje platite da neko uradi kako treba, crni je najteze uraditi, treba i ultra fina pasta za to.
Bas zanimljivo da si pomenuo Scholl, posto i sam koristim Scholl S30+ za crni auto. Doduse, ovaj auto sam polirao svega 2 puta, do sada sam ga koristio za sivi auto barem 10ak puta i uvek bio prezadovoljan odradjenim.. mislis da je S30+ ok izbor za crni auto?
Za keramiku se isto slazem, mnogo manje posla za isti efekat kao Carnauba vosak. Ima podosta keramike sa razlicitim duzinama trajanja nakon nanosenja, sada koristim neku od Autoglym (Rapid Ceramic spray) koja traje oko 3 meseca, i nanosi se nakon pranja (ne mora nuzno nakon poliranja).
Sto se tice pripreme za poliranje, koristim IronX da skine sve nečistoće pre poliranja, super radi 👌

Da, S30+ se bas koristi za skidanje tih koncentricnih tragova, posle nje ostaje ogledalo. Imas pravu pastu.
Te keramike u spreju su hajde da kazemo privremeno resenje. Dobra stvar je apsolutno svako moze da se naprska i obrise krpom ali jako je kratkotrajno resenje.
Prava keramika se nanosi aplikatorom, nakapa se malo i nanese, prebrise posle par minuta. Ume i po 2-3 godine da traje. Pogotovu ako 2x godisnje predjes s tom u spreju cisto da popravi sloj. Ipak zavisi sta se radi s kolima, kakva se hemija koristi itd. Nije nauka ni to naneti, mislim da si zreo da probas. Ima i tu nekih pravila kojih bi trebao da se pridrzavas ali nista strasno. I ako napravis neku neravninu jer nisi obrisao odmah pa se steglo mozes ispraviti. Bitno je da znas sta radis pre nego sto krenes. I da, to kad otvoris i dodje u kontakt s vaduhom kristalise se. Za par dana bude neupotrebljivo. Dakle nema probavanja pa kao radicu sledece nedelje :)
Ja imam nesto na farbi da resavam, stoji mi boja, lak, stoje mi paste, stoji kornjaca, stoji keramika, sundjeri i krzna... Nikako da krenem od zimus :d

Gde u Subotici ima da se kupi M3 pasta na dcl?

Vidim da ti niko ne odgovara. Mozda neko donosi od Madjara.
Ne znam dal juris 3M jer je kao 3M pa je bolja ili zbog toga sto se na dl prodaje? To retko ko radi. Uzmi neko manje pakovanje nekog drugog brenda. Svaki brend ce ti raditi posao, bitno je samo da uzmes pastu koja ti treba, za pravu namenu. Nekada ce ti 2 razlicite dati najbolje rezultate, nekada mozes proci sa one step pastom.
Inace polovinu pasti ne prave firme koje ih prodaju nego ih rebrendiraju. Jednostavno uzimaju od nekoga pastu da bi zaokruzili ponudu. Silco koji ima top farbe, gitove i lakove npr uzima (isto top) Rupes paste i prodaje kao svoje.

Preporuka za masinu za poliranje da bude ekscentricna, kako ne bi nepaznjom sprzio farbu. Narocito za pocetnike.
Sto se tice paste, CarPro Fixer za pocetnika.
Krauss će ti završiti posao.

Nazad
Vrh Dno