Šta je novo?

Pomoc oko overclocka.

sasa037

Slavan
Učlanjen(a)
20.10.2010
Poena
305
Pozdrav ljudi imam nekoliko pitanja ako mi mozete pomognete bio bih zahvalan.Naime imam trenutno ovakvu konfiguraciju:

AMD Sempron LE-1100,1900 MHz (9.5 x 200)
Gigabyte GA-M52L-S3 (4 PCI,2 PCI-E x1,1 PCI-E x16,4 DDR2 DIMM,...
nVIDIA nFORCE 6100-4xx,AMD Hammer
1024 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 ...
NVIDIA GeForce 8500 GT (512 MB)

E sad kazite vi meni sta tu moze da se uradi da bi bilo sto sigurnije i stabilnije jer sad trenutno da kupujem novi procesor nemam love jer lova treba za kola da se popravljaju a tu nema besplatnog clocovanja nego kes i samo kes 🙂 Znaci do koliko MHz je ok da se digne i dal jos nesto treba tu a ja cu da potrazim neki tutorijal jer nikad nisam to radio a neznam i necu nikog da jurim za to.Poz i hvala ako neko pomogne.

E to sam cekao neko ko je vec to radio hvala ti puno!!!Mene samo brine graficka posto planiram i nju da clocnem a temperatura joj je 61 konstantno znaci onaj plamen na speedfan,e sad ovaj u servis kaze da je za tu grafu to normalno sta ja znam.

jel pasivno il aktivno hladjenje graficke ako je pasivno prikaci jednu osmicu preko hladnjaka i preko rive overclockaj moze se ona dosta dic

Kazi mi ovaj HT sta mu dodje to (prvi put clockam)?Digao sam FSB na 220 i temperatura procesora je 27 konstantna pustio sam ga malo na prime95 i sve je ok sutra idem dalje max do 2.55 MHz.I da gde mu je taj HT nisam video nigde u BIOS tu skracenicu?Izvini za verovatno glupo pitanje 🙂

Poslednja izmena:
kad udjes u bios pritisni zajedno ctrl i f1 i otvorice ti se dodatne opcije . i gledaj da ti ht link (Hyper Transport) neprelazi 1000

Poslednja izmena:
izvinjavam se moderatoru zbog duplog posta ....

druze zaboravio sam da ti kazem spusti memoriju sa 800 na 667

Prijatelju evo podigao sam FSB na 240 memoriju spustio na 667 e taj HT sam nasao ali tu pise nesto x4 x5 x6 kao puta ovo puta ono sta znam jel to da stavim na puta 4?

A za grafu da me ubijes neznam moram da otvorim da vidim 🙂

A temperatura nikako da se digne dal je to normalno sljaka mi 27 i na 1.9 i na 2.280?

spusti ht na 4 il na 3 neznam kako ti stoji dal na 4 il na 5 nemogu da se setim uglavnom vidi na onoj slici kako je u mene bilo ....
a on je mali potrosac i slabo se greje . samo pici dalje 😀 baci kakve slike da vidimo kako to izgleda rezultate .imas program linx skini i testiraj ga malo 😀 al je stabilan sad 100 % samo disi pomalo fsb sad stavi na 245 pa na 250 polako ga sad disi ... sretno

Evo kako sad trenutno izgleda http://screencast.com/t/AjWkTkCjTeW
sad cu da vidim za taj HT mada i ovako lepo sljaka a sad ja da te pitam jel ima neke koristi od clocovanja grafe ili nije bas korisno?Da je ne opteretim i ovako je u burnu 😀 vidi http://screencast.com/t/moyFjHqCBem

Kad ga izmucim dobro sa Prime95 postavicu rezultate

ps:instalirao sam sandra2010 i jedva sam upalio komp znaci program je zlo!

Poslednja izmena:
spusti ht .... i dizi fsb jos ....

a grafu ako kloknes dobices vise frejmova u igrama samo vidi imal fan na sebi ako nema stavi neki da je hladi i preko rive radi oc

Meni je ht na auto ako ga stavim na x4 onda je 1025 ako ga stavim x3 onda je sedamsto i nesto dal mogu da ga odesim malo ispod 1000?

nevalja kad je iznad 1000 samo ti spusti na 3 i uzivaj tj dizi jos fsb

Nazad
Vrh Dno