Šta je novo?

Pomoc oko overclocka

NoOne

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2003
Poena
609
Zamolio bih vas za pomoc oko overclocka jer sam nov u tome pa mi bas i ne ide...

Dakle imam :
MB - gigabyte ga-945plm-s2
CPU Core 2 Duo E6600 na 2,4

U BIOS-u nemam niti jednu opciju za overclock, u EasyTune5 Overclock mi je disableovan (siv je)...

da li treba da uradim nesto posebno da bi se overclock "otkljucao" ili...

Poslednja izmena:
Za pocetak dok si u BIOS-u stisni Ctrl+F1 pa vidi da li se nesto od opcija otvorilo.

Jesi stavio najnoviji BIOS? Na koliko MHz ti je FSB? Koliko sam shvatio sa GA sajta ploca zvanicno ne podrzava FSB1066, nego kao kroz overclock. Ako ti vec radi na 1066 moguce da ne moze vise...

Jesi stavio najnoviji BIOS? Na koliko MHz ti je FSB? Koliko sam shvatio sa GA sajta ploca zvanicno ne podrzava FSB1066, nego kao kroz overclock. Ako ti vec radi na 1066 moguce da ne moze vise...

ne radi na 1066 nego na 200x9 ?!? u tome i jeste problem...kada bih barem naterao na 800...flashnut je sa zadnjim (F4) BIOS-om...

Moguce da je ploca u pitanju. Ipak je to 945 cipset koji bas nije za overklokovanje C2D. Pogledaj na proizvodjacevom sajtu, ali mislim da kad si vec kupio super procesor, kupi i pristojnu 965 plocu za njega

Moguce da je ploca u pitanju. Ipak je to 945 cipset koji bas nije za overklokovanje C2D. Pogledaj na proizvodjacevom sajtu, ali mislim da kad si vec kupio super procesor, kupi i pristojnu 965 plocu za njega

Nisam kpio nego je to kompenzacija (zena dobila pa meni poklonila :) )...965 cipset mislim da nije bas na glasu kako kazu u ostalim forumima...meni preporucuju GA-945P-S3 ili Intel D975XBX2...moracu da je zamenim...nervira me ovako...samo ne znam koliko bi me kostala zamena...nemam predstavu koliko je ova moja ploca... Imas li ti neki predlaog za plocu ?

Poslednja izmena:
965 je ekstra cak je brzi od 975

ne radi na 1066 nego na 200x9 ?!? u tome i jeste problem...kada bih barem naterao na 800...flashnut je sa zadnjim (F4) BIOS-om...

Kud si kupio plocu od 70eura sa procesorom od 300?!?!? Ne razumem te majke mi.
Jedino da nesto malo OC iz Win-a, clockgen ili tako nesto, iz BIOS-a nema sanse nista, znam tu plocu... "pakuje" se uglavnom sa celeronima...

Kud si kupio plocu od 70eura sa procesorom od 300?!?!? Ne razumem te majke mi.
Jedino da nesto malo OC iz Win-a, clockgen ili tako nesto, iz BIOS-a nema sanse nista, znam tu plocu... "pakuje" se uglavnom sa celeronima...

Vec sam rekao da je nisam kupio nego dobio od zene...nema veze...kada dodjem do malo para zamenicu je...imate li predlog koju plocu da uzmem za gore pomenuti procesor ali da doplata ne bude vise od 50-60 e (ako je ikako moguce)

Vec sam rekao da je nisam kupio nego dobio od zene...nema veze...kada dodjem do malo para zamenicu je...imate li predlog koju plocu da uzmem za gore pomenuti procesor ali da doplata ne bude vise od 50-60 e (ako je ikako moguce)
Biostar 965PT ili Gigabyte 965-DS3

Ja imam Intel C2D E6300, Gigabyte GA965P-DS3 i 2x po 1GB NCP DDRII na 667Mhz (dual channel).

Uspeo sam samo FSB sa 266 da dignem na 276 i sa mnoziocem 7x dobijem 1.93Ghz. Takodje dize mi se i radni takt memorije tako da sad radi na 690Mhz. Ako stavim FSB na 286 (2Ghz) nece da mi se startuje Windows XP/Vista. Nisam cak uspeo ni da reinstaliram sistem, znaci blokira mi komp ako dizem FSB Preko 276.

Ima li tu kakvog leka, ili mozda ne radim nesto kako treba?!

Imam Gigabyte 945PLM-S2 (rev. 1.1) - evo i link - http://goo.gl/v422o
Zanima me da li je moguce overklovovati na njoj, jer nigde u bios-u nema nikakvih opcija. Udjem u Frequency/Voltage Control i naidjem jedino na system memory multiplier... Instalirao sam i EasyTune 5 i ni tamo nije moguce kliknuti na overklok (ista situacija kao kod @NoOne).
Citao sam na ItSvetu da ljudi moj jadni procesor klokuju na 2 i nesto ghz, pa i 3ghz, a ja se mucim na 1.8..

Evo i slike biosa, ako zatrebaju:

Hvala unapred!
(glupo mi je bilo da otvaram novu temu pa sam pisao ovde)

Trebalo bi da može i na najslabijoj ploči ali nema slika biosa stavi ih ponovo na dodaj.rs zaista mi je to neverovatno jer sam oc na asusu P5LD2 ploči staroj sada već 7 godina kod kolege i još uvek radi i drži D 915 na 3280 Mhz, ako se ne varam

Vrh Dno