Šta je novo?

pomoc oko overclock-a

vladar

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2002
Poena
601
koliko najvise smem da da stavim magistralu na asusu a7v266 sa xp1500+ i ddr266vt, bez posledica?

Na onoliko koliko ploča dozvoli... Šalim se, u tvom slučaju ni ploča ni procesor, ni memorija verovatno nisu OC šampioni. Ja nikako ne bih išao više od 143 FSB, bar za početak. Pa idi malo - po malo. Kada ploča počne da svira (ili treperi) vrati 5 Mhz unazad, i uživaj.

ma isao sam i do 154, nego jel moze to malo vise a da ne sprcam plocu il' ves sta drugo, do koje temp. ovo moze, i sta moze tragicno da se desi u najgorem slucaju s obzirom da napon uopste ne diram?

I 160Mhz bi bilo sasvim benigno, posle toga jedina opasnost preti od previsoke PCI magistrale 40Mhz+ koja moze lose da se odrazi na disk kontrloler odnosno podatke na disku. Dakle opasnost po hardver ne postoji. Ako se sistem ne izbutuje ne gine ti CMOS Clear ali nadam se da te to ne plasi.

Ne treba mu Clear Cmos, ploča će da ga automatski prebaci u safe mod ako pretera. Po tome je Asus "poznat"...

Darko je napisao(la):
Ne treba mu Clear Cmos, ploča će da ga automatski prebaci u safe mod ako pretera. Po tome je Asus "poznat"...
Pa i nisi bas u pravu :)
Ortak je bas imao problema sa Asus-ovom plocom i Clear CMOS dzamperom kojeg nije bilo na istoj, a kako safe mod nije proradio mozes da pretpostavis kakve je sve pogane reci izgovarao :rolleyes:

Ja sam (skoro) uvek u pravu. Ne treba mu CCMOS jer ako ploči ne proradi safe mod, jednostavno postavi DIP switcheve na odredjenu poziciju i gotovo. Nakon boota ih ponovo vrati na soft...

Darko je napisao(la):
Kada ploča počne da svira (ili treperi) vrati 5 Mhz unazad, i uživaj.

kako izgleda kad ploca treperi, ili je to samo neki, meni nepoznat, zargon??

Poz

alokiN je napisao(la):
...

kako izgleda kad ploca treperi, ili je to samo neki, meni nepoznat, zargon??

Poz

takodje need some further explanation.

Vrh Dno