Šta je novo?

Pomoc oko optimize.exe

• Začetnik teme Začetnik teme precepvl
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
P

precepvl

Guest
Vec jedno 2 nedelje mi pokusava uci preko INTERNETA fajl optimize.exe gde mi Kaspersky registrije kao virus TrojanDownloader.Win32.Dyfuca.dx
Kaspersky ga obrise ali on svaki put u isto vreme pokusa da udje u moj kompjuter.Skenirao sam sa Kasperskim ali on ne nalazi nista,cak sam probao sa dosta programa kao Spy Hunter 2.0, NOadware v3.0.......ali nikako da nadjem sta ga poziva da udje. On stalno pokusava da udje u C:\temp
Trazio sam o tom fajlu i virusu sve i svasta sam nalazio ali nisam nasao kako da uklonim ulazak tog fajla. Nasao sam sta se desava i kako da uklonim virus ali nikako ulazak tog fajla.
Nadam se da neko zna resenje ovog problema pa nek kaze sta da uklonim da mi taj fajl vise ne ulazi u komp.

'Optimize' je jedan od najdosadnijih spyware programa koje sam imao priliku da vidim. Moguce je da je zarazen i virusom, kako Kaspersky kaze, sto ga dovodi na jos veci stepen netrpeljivosti 🙂
Bitno je da ga iskljucis. Kako? Pa pre svege iskljuci ga u Startup-u (Start>Run>msconfig.exe>Startup). Naci ces ga tu i ako je stikliran izbrisi ga. Onda restartuj sistem i nabavi 1 od ovih programa :

Ad-Aware SE Personal/Professional
SpyBOT Search & Destroy
Spy Sweeper

Ima ih jos, ali i ovi mogu da posluze jer su veoma efikasni. Dakle, skini ih i skini im najnovije definicije protiv spyware programa. Onda skeniraj sistem i videces da prijavljuju optimize.exe kao spyware...

Aj probaj pa javi kako si prosao.
p0z! 🙂

UU... definitivno bolje reshenje od mog, hvala. 🙂

Nazad
Vrh Dno