Šta je novo?

Pomoc oko odabira

MajorGashpar

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2004
Poena
304
Evo riknula mi Nokia a i bilo joj je vreme,pa je dosao trenutak za kupovinu novog telefona.Taman sam suzio izbor na Nokiu 3200,7250i, SonyEriksson T630 ili T610 kada na forumu videh i predloge za Nokiu 7650.Pa ako neko moze da mi ih malo obrazlozi bio bih mu zahvala na pomoci.

Unapred zahvalan.

Pa zavisi shta ti treba.
7650 je Smartphone sa Symbian OS-om, i kamerom od 640x480 sa mogucnoshcu snimanja video klipova, dok svi ostali imaju kameru 320xXXX i nemaju mogucnost snimanja videa.
Jednostavno recheno, 7650 > svi ostali

toplo bi ti preporucio 3660, znam da nije na spisku, ali je u toj kategoriji
pogledaj jos i 6610i ili 6220

a ako nista od ovoga onda 7250i 7650 i t630

ja nesto ne volim preterano 7650 a i mnogo je zastareo model

al ja volem moj 7650 :) :) :)
imao sam i NOV 3650, vrlo brzo je otisao u prodaju, plastikaner jedan! :p
A 7650 je ponajvise zastario zato sto nema prosirivu memoriju, u 90% ostalih stvari moze da parira recimo 6600

Nokia 7650

kakve su to price da je 7650 baterija slaba tacka , jeli to tacno ?

Nemoj da uzimas N6610i i N7250i imaju ocajne kamere

MajorGashpar je napisao(la):
kakve su to price da je 7650 baterija slaba tacka , jeli to tacno ?
Pa normalno da je tacno jer ima veliki ekran koji je glavni krivac.Nije to slaba tacka samo toga telefona nego i 6600 kojem max baterija traje 2 dana.A Jorg dje nadje da uporedjujes 6600 i 7610 :lupko:, po cemu 7610 moze da parira 6600 ???

M3 je napisao(la):
Pa normalno da je tacno jer ima veliki ekran koji je glavni krivac.Nije to slaba tacka samo toga telefona nego i 6600 kojem max baterija traje 2 dana.A Jorg dje nadje da uporedjujes 6600 i 7610 :lupko:, po cemu 7610 moze da parira 6600 ???

Ah, bez tebe se nije moglo! OK, za loma peglu, evo jos jednom, da citiram samog sebe:

A 7650 je ponajvise zastario zato sto nema prosirivu memoriju, u 90% ostalih stvari moze da parira recimo 6600

Ko je pominjao 7610, meni nije jasno?! Ah, sac ces ti rec da si to "u brzinU se omakao", kao i 90% tvojih postova sto mlatish i spammujesh. Pa jos pitas po cemu 7610 moze da parira 6600?!? Aj da si rekao obratno (za loma peglu: po cemu 6600 moze da parira 7610 ?), pa da ti odgovorim da je 7610 u osnovi 6600 sa jacom kamerom, sto meni koji imam canon a75 ne predstavlja nikakav razlog da iskeshiram jos nekih 150 vishe.
I jos lupas kako je "veliki ekran glavni krivac". Da odgovorim decku: priije ce biti da je glavni krivac procesor na 104MHz, a baterija je ista kao za npr 7210. Od bilo kog smartphonea, zavisno od upotrebe, ne mozes ocekivati vise od 2 dana autonomije, a i to se da donekle rijesiti kupovinom jace baterije. Ja sam nasao neku od 1200mAh, a ima i jacih, mada, nije mi neki problem da svako vece pripunim tel kad spavam, a i da imam 1 bateriju za rezervu (zapravo, imam 3 za rezervu, al nema veze :d )

@M3: dobro me podsjeti, evo imam novi potpis :D

Nisko! :d

O, hvala, hvala! :D Bilo je to i "nize", al signature dopusta samo 500 karaktera :-devil-: , pa sam morao da skreshem znatno pricu. Da vidite tek dalje objasnjenje za porijeklo 5900xt kartica :guitar: i sl.

Sto ces kad neko vadi stvari iz naftalina ;)
A sto se tice spamovanja, aj samo mi navedi neki post koji sam ja lupao i koji sam ja spamovao ???
Cus ga pa naravno da je greska u pisanju, nisam lud da uporedjuem 7610 sa 6600 ...mislio sa na ciglu zvanu 7650 ...i ne znam u cemu je frka ...a za potpis svaka cast samo me posjeti sa kojega je ovo foruma???

joriq je napisao(la):
O, hvala, hvala! :D Bilo je to i "nize", al signature dopusta samo 500 karaktera :-devil-: , pa sam morao da skreshem znatno pricu. Da vidite tek dalje objasnjenje za porijeklo 5900xt kartica :guitar: i sl.

Pa sta cekas?
Daj link ka thread-u! :d

Sorry, M3, ali ovo je mnogo jako! :D

E, da, M3, ne ide ti avatar uz nick! ;)

Tuzicu te BMW-u! :D

7650>svi ericssoni do p900.

okvirni poredak nokia 7610>6600>7650>....pa jedno 5 praznih mesta...i onda ne znam ni ja, ove novije gluposti iz nokie.

da, baterija ume da zeza...ali nije obavezno.

Poslednja izmena:
MajorGashpar je napisao(la):
Evo riknula mi Nokia a i bilo joj je vreme,pa je dosao trenutak za kupovinu novog telefona.Taman sam suzio izbor na Nokiu 3200,7250i, SonyEriksson T630 ili T610 kada na forumu videh i predloge za Nokiu 7650.Pa ako neko moze da mi ih malo obrazlozi bio bih mu zahvala na pomoci.

Unapred zahvalan.

Vazda sirimo diskusiju. Nokija 7650 je najbolji telefon od svih koje si pomenuo, ali i najskuplji. Posle njega tu je jos 3200 koji je najjeftiniji a nudi vise od svih ostalih (sem naravno 7650), tako da po meni ima najbolji odnos kvalitet/cena.
Dakle, ako imas kintu uzmi 7650 (nema problema sa baterijom ;) ) Ako ti je budzet limitiran uzmi 3200 i opet imas svasta. To ti je moj predlog.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
M3 je napisao(la):
Sto ces kad neko vadi stvari iz naftalina ;)
A sto se tice spamovanja, aj samo mi navedi neki post koji sam ja lupao i koji sam ja spamovao ???
Cus ga pa naravno da je greska u pisanju, nisam lud da uporedjuem 7610 sa 6600 ...mislio sa na ciglu zvanu 7650 ...i ne znam u cemu je frka ...a za potpis svaka cast samo me posjeti sa kojega je ovo foruma???

Dovoljno je reci da si stavljen na Benchovu listu najvecih spammera, u topicu posvecenom toj temi, uz sasvim solidan broj glasova! :D
A vidim da jos jednom nesto "nisi mislio".

auh, pazite tek ovaj M3-ev biser: "i jos nesto ovaj 5900SP to je pravi cip od 5900(skini kuler pa se uvjeri pametni) a i mogu sliku da ti posaljem da se i sam uvjeris, a 5900XT je poseban cip .... "

ahahahhahhhhhhaahhhh!!!!

(sorry, morao sam... opet! :D

Koliko znam, tu je u pravu.
Ako pričamo o MSI FX5900SP.

Nisi pazljivo procitao sta je napisao:

5900 i 5900SP imaju isti chip, a 5900XT je drugaciji! :D

Delija je napisao(la):
Nisi pazljivo procitao sta je napisao:

5900 i 5900SP imaju isti chip, a 5900XT je drugaciji! :D
:wall: istripovao sam se da on cilja na onaj deo o SP-u.
Sorry joriq.

BTW, dobar im thread :D

Neka Vojkane, istripova me da sam poludio kad sam procitao e-mail notifikaciju sa tvojim postom! :) 30ak sec ucitavanja citavog thread-a su mi izgledali kao vjechnost! :D :D :D :D :lol:

samo da znas, Vojkane, TI si kriv sto sam zbog pretrpljenog straha opet promijenio signature! :-devil-: Jadni M3, zasto si mu to uradio??? :d :d :d

Poslednja izmena:
Vrh Dno