Šta je novo?

Pametni uređaji Pomoc oko odabira sata

Fitnes narukvice, sijalice, pametni usisivači i sl.

Lucic

Cenjen
Učlanjen(a)
20.05.2022
Poena
110
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X & DeepCool AG 400 BK
Matična ploča
Asus TUF Gaming B550-PLUS
RAM
Kingston Fury Renegade 2x8GB 3200Mhz CL16
GPU
PowerColor RX 6800 Fighter
Storage
Kingston KC3000 1TB & Kingston Fury Renegade 1TB
Zvuk
Redragon Darknets GS570 BT & HyperX Cloud 2 Red
PSU
Asus ROG Strix 750W Gold
Kućište
Asus TUF Gaming GT301 & Asus TUF Gaming TR120 x3
Monitor
DELL S2522HG
Miš & tastatura
Razer Viper V3 HS & DarkProject Terra Nova
Ostale periferije
LG 43UQ81003LB TV
Laptop
Acer Aspire ES1-532G-C5TE
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S23 8GB/256GB & Samsung Galaxy A50 4GB/128GB
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm
Samsung Galaxy Buds Live
Steam
https://steamcommunity.com/id/AleksaLucic/
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Pozdrav, zamolio bih vas da mi pomognete oko odabira sata.

Skoro smo u porodici uzeli A55, a uz trenutnu promociju trebao bi da nam dodje Galaxy Watch FE.
Dvoumim se da li da ga ostavim ili prodam, jer koliko sam citao on je skoro pa isti kao Galaxy Watch 4.
Kod njega me najvise nervira jer mu baterija traje cca 24h, malo veci crni okvir oko ekrana tj. bezel i hajde neka bude nedostatak merenja temperature u odnosu na druge satove.
Ukoliko bih se odlucio da ga prodam, gledao bih da uzmem sat do 250e tj. 30.000 dinara.

Za sada su mi ovi satovi privukli paznju:

1. Samsung Watch 6 Classic Black - 28.000 dinara
2. Samsung Watch 5 Pro - 23.500 dinara
3. Huawei GT3 Pro - 28.000 dinara.
4. Vas predlog?

Kod sata mi je bitan kvalitet izrade, da baterija traje minimum 3 dana (kroz celodnevnu upotrebu), da ima dobre senzore i da moze posluziti par narednih godina.
Smatram da nisam preterano zahtevan korisnik, uglavnom treba mi za pracenje koraka, stresa i otkucaja srca.
Sat bi bio povezan sa Samsung S23 telefonom.

Supruga uz a55 ima garmin forerunner 165, sto je najjeftiniji garmin, cirka 180e na kp bez garancije. Radi sasvim ok sa sljamsungom. 40mm ekran, amoled, Izrada je plasticna, ali ostalo je ok.
Bateriju puni jednom nedeljno i ostane preko 40%, sto znaci da bi i uz zahtevnije korisenje baterija bila 7 dana.

Supruga uz a55 ima garmin forerunner 165, sto je najjeftiniji garmin, cirka 180e na kp bez garancije. Radi sasvim ok sa sljamsungom. 40mm ekran, amoled, Izrada je plasticna, ali ostalo je ok.
Bateriju puni jednom nedeljno i ostane preko 40%, sto znaci da bi i uz zahtevnije korisenje baterija bila 7 dana.
Hvala na predlogu, uzecu ga u obzir, mada ovako na prvu bolje mi deluju ona tri modela iznad.

Ja imam GT2 već par godina i više sam nego zadovoljan njim. Baterija tarje dosta dugo stim da se posle nekog vremena ne aktivnosti sam se isključi (dva-tri dana ako ga ne nosim). Pored njega imam i Amazfit Trex sa kojim sam oduševljen jer sam ga ne brojeno puta opalio o vrata, zid i ko zna šta još. Bio sa njim na more i svaki dan u vodu, baterija fenomenalna. I iz znatiželje sam uzeo Zeblaze Beyond 3 pro za 30e i za te pare radi bez zamerke.

Pozdrav, zamolio bih vas da mi pomognete oko odabira sata.

Skoro smo u porodici uzeli A55, a uz trenutnu promociju trebao bi da nam dodje Galaxy Watch FE.
Dvoumim se da li da ga ostavim ili prodam, jer koliko sam citao on je skoro pa isti kao Galaxy Watch 4.
Kod njega me najvise nervira jer mu baterija traje cca 24h, malo veci crni okvir oko ekrana tj. bezel i hajde neka bude nedostatak merenja temperature u odnosu na druge satove.
Ukoliko bih se odlucio da ga prodam, gledao bih da uzmem sat do 250e tj. 30.000 dinara.

Za sada su mi ovi satovi privukli paznju:

1. Samsung Watch 6 Classic Black - 28.000 dinara
2. Samsung Watch 5 Pro - 23.500 dinara
3. Huawei GT3 Pro - 28.000 dinara.
4. Vas predlog?

Kod sata mi je bitan kvalitet izrade, da baterija traje minimum 3 dana (kroz celodnevnu upotrebu), da ima dobre senzore i da moze posluziti par narednih godina.
Smatram da nisam preterano zahtevan korisnik, uglavnom treba mi za pracenje koraka, stresa i otkucaja srca.
Sat bi bio povezan sa Samsung S23 telefonom.
Pozdrav druze, mislim da mogu da ti pomognem posto sam imao sva tri sata. 😅
Gw5 pro je star, pa ne moram toliko da pisem o njemu. 6 classic je dosta lep sat, u pocetku je radio lose, onda je stigao abdejt i nakon toga je sve radilo kako treba. Softver lep, ali je baterija katastrofa losa, kod mene uz trening ni dan nije mogla da izdrzi, jednom mi se i iskljucio na skijanju.
Poslednji sat mi je bio gt3 pro, prvenstveno sam ga uzeo zbog treninga, odlicnih senzora i izrade. Izrada sata je za cistu 10, softver je onako, meni se vise svideo na gt4, ekran je dobar, ali je osvetljenje malo losije, iako se sve vidi na suncu, bilo bi dobro da je vise. Meni je zasmetao softver i osvetljenje na gt3 pro i zato sam ga prodao, ostalo je odlicno, najbolje od svih u klasi za taj novac.
Sledeci sat mi je najverovatnije hw gt5 pro, pogledaj i njega.

Huawei Watch GT 4.

Pozdrav druze, mislim da mogu da ti pomognem posto sam imao sva tri sata. 😅
Gw5 pro je star, pa ne moram toliko da pisem o njemu. 6 classic je dosta lep sat, u pocetku je radio lose, onda je stigao abdejt i nakon toga je sve radilo kako treba. Softver lep, ali je baterija katastrofa losa, kod mene uz trening ni dan nije mogla da izdrzi, jednom mi se i iskljucio na skijanju.
Poslednji sat mi je bio gt3 pro, prvenstveno sam ga uzeo zbog treninga, odlicnih senzora i izrade. Izrada sata je za cistu 10, softver je onako, meni se vise svideo na gt4, ekran je dobar, ali je osvetljenje malo losije, iako se sve vidi na suncu, bilo bi dobro da je vise. Meni je zasmetao softver i osvetljenje na gt3 pro i zato sam ga prodao, ostalo je odlicno, najbolje od svih u klasi za taj novac.
Sledeci sat mi je najverovatnije hw gt5 pro, pogledaj i njega.
Hvala na odgovoru. Ne smeta mi sto je GW5 Pro stariji oko godinu dana od 6 Classic (2022 naspram 2023). Ako bih birao Samsung ili Huawei, pre bih izabrao Samsung zbog boljeg OS-a, uprkos losijoj autonomiji. Zanima me, kad bi opet morao da biras jedan od ta dva Samsung sata koji bi izabrao, na kom ti je bila laksa i fluidnija upotreba?
Sto se tice Huawei GT5 Pro, to je sat koji dostize cifru vec od 40.000, a barem meni ne bi doprineo mnogo vise od navedenih Samsung satova.

Huawei Watch GT 4.
Ok je sat, ali ako budem uzimao Huawei pre bih isao na GT3 Pro.

Nema na cemu. 6classic 47mm bez razmisljanja, samo pitaj u samsung temi kakav je sad, posto se kod njih svasta menja kod abdejta, od bolje na gore i obrnuto.
Gt3 pro je bolji sat nego gt4, osim dve mane koje sam imao.
Cena za gt5 pro ce da se stabilizuje kad ga bude kod operatera.
Ne zaboravi da huawei ima dosta bolje senzore od samsunga, a tebi to treba i plus je baterija kod samsunga losa.
Cekaj, a novi gt5, ne pro verzija?

Pitacu onda u Galaxy Watch temi jos malo oko ta dva sata, tj. da li se isplati ici na watch 6 classic.
GT5 mi izgleda pristojno, bacicu pogled i na njega. Da li se uz Huawei satove koristi neka njihova aplikacija ili moze da se sinhronizuje uz Samsung Health?

Imas njihovu aplikaciju huawei health. Ne moze sihronizacija sa samsung health aplikacijom.
Ove nedelje bi trebalo da izadje recenzija gt5/ pro serija na benchmark, sacekaj neki dan.

Nazad
Vrh Dno