Šta je novo?

Pomoc oko Odabira Napajanja..

castro

Cenjen
Učlanjen(a)
28.06.2009
Poena
154
Treba mi hitno pomoc oko napajanja,Kupio sam uglavnom sve delove kompa ostala mi je samo dilema oko napajanja....Interesuje me uglavnom CHIEFTEC .....ali ako postoji josh neka mogucnost onda da je bacimo na razmatranje!!!

Imam Cooler master HAF 932,Intel Q9550,Kingston HyperX 4GB (2x2Gb) 1066, WD HDD 320 GB i WD HDD 640GB maticna je Gigabyte EP45-ud3r,Grafichka GTX 275 Gaiward Golden Seample,Monitor Samsung T220........ Unapred Zahvalan! :wave:

A moja Corsair TX650 ili TX750, mada je TX650 vise nego dovoljan (i za overklok). Na Cors ide 5 god. garancije, sto nikako ne bih zanemario.
Samo nisam siguran da li trenutno moze da se nadje...

Poslednja izmena:
pa u ovom slucaju (kao i u vecini) bitniji su ti amperi nego vati. eto za tu tvoju kartu ti treba bar 40A na 12V grani... onda mozes da gledas napajanja sa single rail ili multirail. Stim ako uzmes multirail (npr 12V1,12V2,12V3 i 12V4) imaces npr po 18A po rail-u ali se ukupna amperaza ne sabira, uglavnom je nesto manja za mozda 10-20% (kako, zasto? ne znam preciznu racunicu)....
Eto cors TX650 ima single rail 12V granu gde daje 52A sto je vise nego dovoljno...
Ako ti nije bitna modularnost idi na TX650 pod uslovom da ga nadjes....
mada ni CFT serija nije losa, koliko vidim pola foruma na CFT-u tako da ne verujem da se lose pokazao (plus moj drug vozi na CFT600 Q9550 i GTX260).....

Da li bi neshto iz ove serije odgovaralo?

http://www.chieftec.com/tubro-power.html

pa rekosmo jos ranije da je CFT serija super, ali ima i kvalitetnijih. zavisi koliko ti je PSU prioritet, tj ukoliko npr koristis masinu za 24/7 ili skoro pa konstantno igras igrice i koristis SW koji crpi resurse CPU-a i GPU-a onda je mozda bolja varijanta dati 10-15e vise i uzeti TX650. Ali samo da napomenem da se do sad jos niko nije zalio na CFT ;)

pa rekosmo jos ranije da je CFT serija super, ali ima i kvalitetnijih. zavisi koliko ti je PSU prioritet, tj ukoliko npr koristis masinu za 24/7 ili skoro pa konstantno igras igrice i koristis SW koji crpi resurse CPU-a i GPU-a onda je mozda bolja varijanta dati 10-15e vise i uzeti TX650. Ali samo da napomenem da se do sad jos niko nije zalio na CFT ;)

Samo da zna da razlika u ceni izmedju Chieftec CFT-600-14cs i Corsair TX650 (pod uslovom da ga pronadje) nije bas 10 -15e nego mnogo vise, e sad da li je i toliko bolje koliko je skuplje pitanje je. U svakom slucaju ako vise voli top brand i ima para neka kupi Cors, a ako mu je budzet tight moze slobodno da kupi Chief za oko 7000rsd.

I ta situacija da mu software mnogo optereti CPU i GPU je nemoguca ukoliko racunar koristi za igre i uobicajene stvari, a ne u profesionalne svrhe. A i u tom slucaju 600W(kvalitetnih) je sasvim dovoljno.

Nazad
Vrh Dno