Šta je novo?

pomoc oko oc

• Začetnik teme Začetnik teme ficus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ficus

Slavan
Učlanjen(a)
07.02.2005
Poena
304
E ovako imam
abit nf7-s, barton 2500+(otklucan) biran primerak, Pqi 512/400, ans napajanje 400w, cooler Whisper rock IV
oc-ovan je na 11.5x200, napon cpu 1.75, mem 2.8, chip 0.1 od standardnog.
Ali nece nikako da radi na 12x200, ako neko zna nek pise :type: . Memorija ima bakarn hladnjak a i chip se ne hladi sa abitovim limom nego sa Cooler masterom blue ice. Molim za pomoc!!! E da i ako neko zna gde mogu da nabavim blok za cpu za vodeno hladjenje :banana:

Mislim da je to vrlo dobar rezultat (11.5x200) i da se vise retko i dobija.

rezultat ti je skroz dobar... nebi ja tu nista dirao... 🙂

eventualno malo olabavi tajminge i povecaj memoriju na 210 (kao ja🙂), nije taj PQI sampion sto se tajminga tice tako da neces mnogo izgubiti (CL 2.5 -> 3) a 10 (mozda i 20Mhz) ce doneti vise, opste poznato za nf2 ploce... da te ohrabrim moj stari pqi je radio na 220... probaj, zanimaj se...

ficus je napisao(la):
E ovako imam
abit nf7-s, barton 2500+(otklucan) biran primerak, Pqi 512/400, ans napajanje 400w, cooler Whisper rock IV
oc-ovan je na 11.5x200, napon cpu 1.75, mem 2.8, chip 0.1 od standardnog.
Ali nece nikako da radi na 12x200, ako neko zna nek pise :type: . Memorija ima bakarn hladnjak a i chip se ne hladi sa abitovim limom nego sa Cooler masterom blue ice. Molim za pomoc!!! E da i ako neko zna gde mogu da nabavim blok za cpu za vodeno hladjenje :banana:

Da bi povecao o/c potencijal tvoje konfiguracije moras uraditi par stvari.Dakle,kao prvo nabavi bolji kuler,preporuka za TT12,onda sledi napajanje,zameni to kung-fu barem sa chieftec-om 360W,a takodje sa PQI-om ne bi trebao da ocekujes visoke magistrale posto nije u pitanju overklokerska memorija.Inace,najbolje hladjenje koje mozes obezbediti za svoj cpu(izuzev ekstremnih) je vodeno,tako da bi izgradnja jednog takvog sistema svakako donela visi o/c,a i na taj nacin bi dosta utisao komp zbog odsustva bucnih kulera.BTW,ako te zanimaju WB-ovi kontaktiraj usera Jazzu..

Nazad
Vrh Dno