Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
E ovako posto nemam bas iskustva sa oc
mislim znam osnovne stvari fsb,mnozilac itd.
da li neko moze da mi kaze kako da klokujem ovaj krs dole a da ostane ziv?
naravno da bude stabilan
budi pazljiv sa mnoziocem i jako vodi racuna oko temperature procesora!!!
Generalno mozes ga klokovati doklegod je stabilna masina...
Pokusaj recimo program SYSTOOL... u njemu mozes i da klokujes, a ima i set benchmarka, samo obrati paznju kada biras vrstu shipseta!!!
klokovao sam
na 2000
e sada
za memoriju mi pise odnos FSB😀RAM 1:1
da li je to bolje
ili u biosu da stavim na razlicite razmere ?
mozes malko detaljnije da pojasnis postupak
kod mnozica i donosa memeorije sa fsb
u biosu imam setovanje za memoriju
BY SDP (tako nesto)
ima kao auto
i procenti
i jos nesto (kad stavim na tu opciju onda pise da mi je klok memorije 218 a ali klok procesora ostaje isti)
kolika ti je temperatura proca?
Mozes da uzmes nekog zalmana[neka napise neko nesto,e jer nikad nisam imao zalmana] ili Jet7+[on je polovan 10-15e nov ne verujem da ces negde naci, mada pokusaj]
temperatura sa voltazom od 1.65 je 41-42c
u biosu ali posto nisam ukljucio windows ne znam kolika bi bila na load-u
sada sam probao napon na 1.75v i stavio 196x11
pri tom naponu temp. mi je 45c u speedfan-u
desilo mi se da se isto restartuje usred rada kao na 1.65v naponu
Uzmi opali 3Dmark2003 samo za CPU i ako zakuca na nekom testu onda mu treba jos napona i obavezno posle zavrsetka testa pogledaj temp i napisi koliki je da znam.
na 3dmark03 skor bez OC je 446 (samo cpu) a sa OC (196x11 na 1.75 temp.51c) je 516
e sada posto sam hteo da pokrenem sve testove i da uporedim pre i posle OC
prilikom testa se restartovao.pa sam ja odlucio da povecam voltazu na 1.8v.
e buni me to sto se isto restartovao na istom testu na 1.8v(temp.56c)
To su preveliki naponi - cini mi se da tvoj primerak Semprona nije raspolozen za oc. Dok sam ga imao isao je na 205MHz undervoltovan (1.55V) na Abit nf7. Mislim da ces morati da se pozabavis hladjenjem - mada nisam siguran koliko ti se to isplati. Inace mnozioc ti nije otkljucan - tj. mozes da ga menjas u bios-u ali to nema efekta. Svi SoA Semproni su zakljucani na nforce2.
Pa vidi uzmi neki kuler pa ces lako da vidis posle koliko mozes da klocas proc, jer 56c je mnogo, a i sad ide leto tako da ce ti ici i preko 60c tako da uzmi neki kuler pa ga onda klocaj.
Ma opusteno radice on i na 1.8V ali ce mnogo da se greje.
Ja sam xp-1700+ drzao oko 6 meseci na 1.85V i nista mu nije bilo radio normalno, a kako se prica to je jedan od najgorih procesora.
Inace najvise sam digo napon bio na bartonu na 2.06 ako se ne varam ili mzda 2.1V i nista sve normalno, tako da nemoj da te brine tih 1.8V to su ipak i dalje stari procesori kojima je to bila normalna voltaza.
Hm... Steta sto je prosla zima... na tim volatazama bi komotno mogao da se skines sa gradskog toplovoda, al ako budes malo kreativan, mozes napraviti kuvalo za kafu ili tako nesto! 😀