Šta je novo?

Pomoc oko o/c GA7VRXP

pantaNS

Čuven
Učlanjen(a)
09.08.2002
Poena
620
Pozdrav svima!

Evo pre neki dan sam upgrade-ovao masinu na GA7VRXP i XP1600 i
256MB Samsung DDR333.
E sad, kada u BIOS-u namestim memoriju na 333MHz Sandra 2002 Pro mi prijavljuje i dalje 266MHz, u cemu je probblem?
Sledece, kako da podignem magistralu na vise od 160MHz? Koliko se podize napon procesora, a koliko memorije?
Da li probleme u o/c moze da stvara graficka (trenutno imam ati 8MB XPERT98 LT), ako je tako, sta savetujete da stavim u masinu pa da probam onda da o/c.

BTW Sto se tice Volcano 9, nabavio sam ga juce i mogu vam reci da radi fantasticno, XP1600 mi se greje 39 do 40 C, a kad sam ga poterao na 10.5x160 bilo je 43 C i to sve na 3500 RPM a moze da ide do 5200.

pozdrav

Pa tesko da ces preko 160, pa da imas i VIA KT8000 :D, prvo se baci na otkljucavanje procesora, pa onda ces lako, nr moras napon ni da dizes, mozes cak i da ga spustis, ako ti je mnozilac na 6X :D, memorija zna se odsrafi je do daske :D.

Jeli komsija da l' si u Novom Sadu pazario Vulcano 9, ako jesi gde i za koje pare?

Ja sam podizao XP1600+ na 166 MHz FSB-a na GA 7VRX 1.1 (tačnije mašina je postovala, ali nisam imao kvalitetnu memoriju pri ruci već samo NCP...). Naravno CPU je bio otključan. Pošto su ti temperature procesora toliko niske očigledno imaš najnoviju reviziju 2.0.

sto se tice revizije 2.0 i temperature, jesu li ocitavanja tacna?

Koliko ja znam ima i jezičak, a meri i iz sonde u CPU-u..Imaš dve temeprature. Uostalom nadam se da ću uskoro imati jednu 2.0 pa ću i sam da se uverim. Bilo kako bilo sada mi sa Abit KG7 temperatura ne prelazi 50C ni pod kakvim uslovima (pre je u leru bilo 55C na 7VRX 1.1), a stavio sam XP1600+ @ 2000+ (doduše bez dizanja napona...).

zati i pitam, nesto mi je bilo cudno... 43-44 stapena max load

isto rev2.0

mada ne mogu da provalim kako da mi speed fan i mbm ocitavaju temperaturu sistema, iako u biosu ocitava

Vrh Dno