Šta je novo?

Pomoc oko NWN2

abvgd

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
304
Da li neko moze da mi da savet, sugestiju, tajnu...kako da predjem nivo u Neverwinter Nights2? U pitanju je situacija kada treba da ubijem onu vodju gythianki Ziri (tako nesto) i da oslobodim Shandru...znaci, dodjem do te "sobe", ide onda jedan dijalog sa ovom Ziri, i onda krece borba gde me bukvalno njih 6 slisti za 20-30 sekundi?!

Do ovog nivoa dosao sam sa onim Bishopom, Kelgarom i onim paladinom Casavirom, a sve jureci za Shandrom koju su oteli gythianki.

Ubih se 100 puta pokusavajuci da ih nadvladam ali nista...nesto sam ili propustio ili nesto pogresno radim...njih 6 me ubije dok kazes keks, a do tada sam ih tamanio po 20 odjednom...

Molim za pomoc ako neko zna?

Prvo mi nije jasno zasto sa sobom ne vodis Qara-u (sorcera). E sada ako se dobro secam tu treba nesto da se unisti da bi izasla iz portala, ali teba i da ubijes strazare oko nje...ako sam nesto pomeso onada izvini:) ali igranje bez Qare po meni nije
preporucljivo. Bishop ti je ovde bespotreban (osim ako mora da je s tobom)
Kakav je tvoj lik?

U principu treba da uništiš sve stubove koji održavaju portal.

Drugo i efikasnije rešenje je da imaš, ako se dobro sećam, nešto što liči na crnu kuglu u inventaru. Taj predmet dobiješ od đavola koji čuva ulaz u hodnik (ne sećam se tačno na kom spratu), čim ga oslobodiš. Nisam siguran doduše da li svaki odabir u razgovoru vodi ka tome, ali ako dobiješ predmet onda ga možeš iskoristiti na (ja mislim) Zieri i time ćeš je momentalno isterati napolje.

Ej, hvala momci na odgovorima, ali resio sam sinoc problem...nego tek sada stigoh da napisem. :)

Elem, ja sam rendzer, i sa sobom sam morao da vodim Bishopa, a Kelgara i Casavira obavezno, jer nisam uspeo da pocetku ovog dela misije da neutralisem onu zasedu u selu Ember. A inace sam bio krenuo sa Qaraom...***, pokusavao sam sa Qaraom (sa njom verovali ili ne uopste nisam igrao do sada!), sa Elani takodje, ali jednostavno me smlate u zasedi - trebala mi je sirova snaga za to, i tek onda sam uspeo da prodjem dalje. Kasnije, zeleo sam ja da ostavim Casavira nekako i da povedem Qarau, ali to nije bilo moguce.

I tako, sa opisanom ekipom sam dosao prvo do demona koga sam oslobodio i on mi je dao "kuglu" koja razbija onu barijeru kasnije oko Zieri. Sve sam to lepo prosao, smlatio onog ogromnog demona na ulazu sobe gde je Zieri, ali kada sam posle dijaloga sa njom krenuo u obracun sa strazarima (ima ih 6), jednostavno me za 20 sekundi srede! Ludnica! Dzaba mi i kugla, ja unistim onu barijeru oko Zieri, ali onda ona izadje pa me jos brze srede njih 7ro.

Skapiram ja da se cela stvar toliko brzo desava, da ja u stvari nemam vremena da komandujem sa sva 4 moja junaka istovremeno...jednostavno, nemam vremena, dok izdam komande, raspodelim akciju, ko ce sta, na koga, gde, kad...svi smo mrtvi. U tome je bio problem...
I onda skapiram da postoji pauza! :)))) Nevidjeno koliko sam glup bio sto do sada nisam to koristio. Cim se zavrsi dijalog, ja stisnem pauzu, zamrznem u trenutku akciju, dok raspodelim komande i akcije svoji junaka, onda vratim izadjem iz pauze...i nema problema, sredio sam ih iz prve, i to su mi svi junaci bili zivi. U tome je bio trik, nisam znao kako da brzo izdam komande svima za tako kratko vreme, a pauziranje je bilo resenje - nisam znao da moze tako.

I jos nesto, tek kada sam sredio strazare, onda sam kuglom "izvukao" Zieri napolje, nas 4rica na nju...bolje dda vam ne pricam kako je prosla :)...na kraju mi bi zao sto sam je sredio, posle onoga sto mi je rekla na samrti...***.

Pozdrav, i hvala momci, ovo je sjajna igra. :)

EDIT: Jedno tehnicko zapazanje...kasno sam video da postoji otvorena tema O NWN2, trebao sam tamo da postavim pitanje, zbog kontinuiteta diskusije o igri...ali, ***...ako moderatori imaju nacina da ovih 4-5 postova iz ove teme prebace tamo onda bi bilo super, ako ne, nista...

Poslednja izmena:
E pa sada kad si provalio pauzu:) probaj da ponovo vodis Qaru sa sobom, (napravite joj najjaci Nymph cloak (+ harizma) za koji trenutno imas sastojke) tek sada ces videti sta moze...

Vrh Dno