Šta je novo?

Pomoc oko Nvidia GeForce 8800GT

Jos ako imas neki Athlone 64x2 xxxxx i to jaci (90w)
Neces ga ni upaliti,ako je to 350 "kineskih"W.

Pa da, to ti je najjeftinije resenje. Ispod toga ne bi trebao ici.

Zanima me dali graficka http://www.kupujemprodajem.com/Nvid...it-9458234-oglas.htm?filter_id=62489#photoBig moze bez problema da radi na maticnoj ASUS M2N-MX-SE, sa 6-pinskim molexom ako je napajanje 320W ?

Postoji mogućnost da 8800GT na toj ploči neće raditi (neće davati sliku). Imam S754 ploču ASRock K8NF6G-VSTA koja ima GeForce 6100 / nForce 405 čipset (vrlo slična tom čipsetu na Asusu - GeForce 6100 / nForce 430) i S939 ploču Abit KN8 (nForce 4 čipset). Na ovim pločama sam probao tri grafičke kartice iz serije GeForce 8 - 8400GS, 8800GS i 8800GTS 512. Na obe ploče identičan problem, nema slike i računar se ne diže. Googlao sam malo po netu i izgleda da postoji problem sa PCI-E 2.0 grafičkim iz GeForce 8 serije i nForce4 čipsetom (nisam imao pri ruci neku grafiku od GF9 pa naviše da testiram da li postoji isti problem). Interesantno je da Radeon HD 4350 radi bez problema, iako poseduje PCI-E 2.0 interfejs.

Pa kako ja da budem 100% siguran da ce graficka raditi na mojoj ploci posto nemam para za bacanje?

@mLaki
Jesi li probao da stavis noviji BIOS za te ploce?

@mLaki
Jesi li probao da stavis noviji BIOS za te ploce?

U KN8 sa uflešovo zadnji raspoloživi bios, ali nema vajde. S754 ploču nisam ni dirao... batalio sam je.

@Zare031

Sad sam proverio GPU na 8400GS i koristi G86, koji je PCI-E 1.0. Izgleda da problem nije striktno do PCI-E 1.x i 2.0 kompatibilnosti. U svakom slučaju vidi ako možeš da probaš tu grafičku pre kupovine (predpostavljam da kupuješ tu 8800GT), ili nađi od nekog sličnu grafičku pa probaj, drugačije ne znam kako bi mogao ispitati.

Nazad
Vrh Dno