Šta je novo?

Hardver Pomoc oko nove konfiguracije

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

jocka

Cenjen
Učlanjen(a)
04.03.2013
Poena
151
Odavno mi je vreme da napravim novu konfiguraciju, pa mi treba mala pomoc da li je ovo ok. Meni je potrebno za ArchiCAD i enscape render i ponekad za 3Ds max i Coronu. Povremeno i za igrice.

* Procesor: Intel Core i7-14700K

* Maticna ploca: GIGABYTE B760M AORUS ELITE AX

* Memorija KINGSTON DDR5 Fury BEast 16GB x2

* Skladiste: M.2 NVMe 1TB Kingston

* Hladnjak: Arctic Freezer 36 Black (Double Fan)

* Napajanje: CHIEFTEC GPX-750FC 750W 80Plus Gold modularno

Da li je ok ovaj hladnjak za ovaj procesor. Prvobitno sam htela intel i5 procesor, pa se sad dvoumim da ubacim i7 jer bi mi znacio za ArchiCAD.

budžet? ako AchiCAD-u znači veći broj jezgara, onda i7. mada, uzevši u obzir i druge navedene programe, definitivno je bolje uzeti i7

Zasto ne AMD ?

LGA 1700 soket zavrsava, poslednji pre15th gen, AM5 je tu jos par godina sigurno, za potencijalnu zamenu procesora.

Sa tim receno, 7950X kao all-arounder koji tebi treba definitivno dolazi kao bolja varijanta za osnovu.

bilo bi lepo jos neko strucan da se javi

Baš mi je skuplja ta 7950x. Ispravite me ako grešim, AM5 će biti aktuelan još dve do tri godine, a ja za to vreme neću sigurno da menjam procesor. Sadašnji računar sa Intel procesorom me je super služio do najnovijeg Archicada, sad više ne može da podrži a 10 godina mi je radio super.

Nazad
Vrh Dno