Šta je novo?

Pomoc oko napajanja

mixaludi

Cenjen
Učlanjen(a)
26.05.2012
Poena
154
Pozdrav,

Imam jedno pitanje u vezi sledece konf:

i7 3930k
MB Asus sabertooth x79
4x8gb kingston 1600 mhz
VGA Asus GTX660 2gb
SSD sata3 120 gb kingston V300
CPU cooler CM Hyper T4
Kuciste CM 690 II Advanced

NAPAJANJE: CM GX 750

Da li je napajanje OK za ovu konfiguraciju, s obzirom da necu da radim OC, ali cu komp koristiti za renderovanje, tjs procesor ce raditi pod full opterecenjem 1-2 dana?

P.S. Ako neko ima neke sugestije u vezi sa konf. cenio bih misljenje!

Napajanje je dobro. Ostatak konfiguracije takodje.

Sa napajanjem nemas brige, delim isto misljenje sa @alienglobe, mozda brza memorija?

Sa napajanjem nemas brige, delim isto misljenje sa @alienglobe, mozda brza memorija?

Hvala na odgovorima,
koju mi mem predlazete, s obzirom da na asusovom sajtu pise da je max za ovu plocu 1866mhz?
i jos jedno pitanje, mozda malo glupo :-D, kakvu ulogu ima brzina mem u renderovanju, i koliko je bitno?

Ponovo hvala :)

Previše mali dobitak sa bržom memorijom da bi se isplatilo zezanje sa toliko memorije.Ovako možeš malo da je utegneš možda. Manji CL i CR da bude T1. Time bi dobio više nego sa nekoliko MhZ više. To sam i sam pronašao da broj jezgara i gomila memorije najviše radi u renderovanju. Pazi samo temperature, za tako dug rad sa visokom zauzaštoću procesora ume da se ugreje. Uvek možeš da dodaš još jedan ventilator na taj CPU cooler. ako zatreba.

Previše mali dobitak sa bržom memorijom da bi se isplatilo zezanje sa toliko memorije.Ovako možeš malo da je utegneš možda. Manji CL i CR da bude T1. Time bi dobio više neko sa nekoliko MhZ više. To sam i sam pronašao da broj jezgara i gomila memorije najviše radi u renderovanju. Pazi samo tmperature, za tako dug rad sa visokom zauzaštoću procesora ume da se ugreje. Uvek možeš da dodaš još jedan ventilator na taj CPU cooler. ako zatreba.

Previše mali dobitak sa bržom memorijom da bi se isplatilo zezanje sa toliko memorije.Ovako možeš malo da je utegneš možda. Manji CL i CR da bude T1. Time bi dobio više neko sa nekoliko MhZ više. To sam i sam pronašao da broj jezgara i gomila memorije najviše radi u renderovanju. Pazi samo tmperature, za tako dug rad sa visokom zauzaštoću procesora ume da se ugreje. Uvek možeš da dodaš još jedan ventilator na taj CPU cooler. ako zatreba.

Hvala :-D

Uuu cini mi se da napljuvase taj kuler,bolji je 212 evo...proveri jos 1om ovaj podatak,na p c a x e bese koliko se secam.

Napajanje je vise nego dovoljno jako da gura i dve takve grafike ako hoces, imas i 5god garancije na njega.

Ako mislis da CPU toliko opterecujes onda ti najtoplije preporucujem da razmislis o nekom odlicnom cooleru. Morace to lepo da se hladi a i za render ce ti dosta znaciti oc iako si rekao da to neces raditi.

Dali mozete meni da pomognete naime imam Cooler Master 332 kuciste sa napajanjem od 420W termal master.Komponente su sledece: Ploca Asus p5ql,CPU E7200 OC 3000@3000Mhz,Graficka Asus 9600gt 512Mb,
HDD Hitachi 500Gb,Memorija 6Gb tri puta dva 840Mhz i svi usb su popunjeni.Interesuje me vase misljenje o napajanju.

Za tu konfu ko kec na deset:)

Vrh Dno