Šta je novo?

Pomoc oko nabavke laptopa 2

Rolle

Čuven
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poena
620
Da neduzim :
Trebao bi mi laptop za posao ciji bi zadatak bio da preuzima signal sa kamere (inspekcijska kamerica) snima a kasnije i reze na diskove materijal.Ali postoji jedan veliki problem(srbija sindrom) a to je nedostatak finansija!Pa ukratko mene zanima koliko bi to trebala da bude jaka masina ,eventualno ako biste predlozili neki model,mozda neki polovni modeli?Ne mora da bude ni lep,ni tanak,ni lak,samo da radi posao.
Ovo mi je prvi laptop pa sam jako zelen na ovom polju.
Unapred hvala!

Poslednja izmena:
A kakav izlaz ima ta kamerica, jel kompozitni (Video) signal, S-video, USB, firewire? Od toga ti sve zavisi, ako je USB onda moze bilo koji sa npr. P3 procesorom i CD rezacem, a ako je na kamerici kompozitni ili S-video izlaz trebace ti jos i neka eksterna USB TV karta ili capture uredjaj koji poseduje takve ulaze i prosledjuje ih lap-topu na USB.

E vidis nisam razmisljao u tom pravcu.
Ne znam jos kakav je izlaz,oprema stize naredne nedelje(zbog narucene opreme nije ostalo para za laptop),ali nije ni vazno,ako nije USB dokupice sto kazes eksterna kartica,ona bar nije puno(oko 60-80).Nego da li bi mogli da mi preporucite neku firmu koja nudi polovne laptopove po razumnim cenama(jedina firma koju sam nasao na netu nudi reparirane po mnogo veselim cenam p3 500 MHz oko 500).Da li se uopste isplati kupovati polovan laptop?
Sta mislite o Gericom laptopovima? Primetio sam da su prilicno povoljni.

Poslednja izmena:
Kamerica za video nadzor ima prikljucke slicne cincevima, a za to bi ti bila potrebna kartica sa cetri ili vise ulaza, a samim tim nikako se ne moze ugraditi u laptop, mozda bi mogao da pokusas sa web kamericom ali to nije to, ja sam ugradio do sada oko pedesetak video nadzora i svuda sam ugradjivao u stone racunare i u televizore sa video rekorderom i to radi kao secer...Ali sve zavisi od potrebe (sta zelis da kontrolises).

Kao sto rekoh,u pitanju je inspekciona kamerica,ne klasican video nadzor,a kamera dolazi u paketu gore pomenute opreme.Ionako je najbolje resenje nabavka eksterne kartice tako da je to reseno.Sad je pitanje sta se najbolje moze izvuci do 800 eura ?
Ja sam gledao model Gericom Bellagio koji zvuci dosta pristojno za pare koje trazi ali ako wele kaze Gerico ne nikako onda ne.
Pa sta predlazete?

Poslednja izmena:
Ok vidim da HP-a hvale i u ostalim thread-ovima.Sta jos mislite o asus A3L-5010 i lg GS50-5FH1(kosta ispod 720 eura a ima i DVD-RW)?
Da li je neko mozda probao AOPEN barebone notbookove?Na forumu elitesecurity-a procitao sam pozitivno misljenje.I za kraj jedna mala nejasnoca: da li je moguce da hp-ov nx6110 sa celeron M 1.3 kosta 70 eura manje od potpuno istog samo sa 1.4 procesorom?Nekako mi zvuci nemoguce da tih 100MHz vise opravdava toliku cenovnu razliku.

Vrh Dno