Šta je novo?

Pomoc oko korisnika

webtim

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2005
Poena
304
Imam zasticenu stranu na sajtu i samo se uz pomoc user name i passworda moze uci u nju.

Problem mi predstavlja sto clanovi pozajmljuju svoje podatke drugima i na taj nacin im omogucavaju pristup.

Kako da pratim IP adrese usera?

Stranicu sam zastitio preko Cpanela.

I sta ces dobiti time sto pratis IP adrese?
Hocu da kazem da time neces postici nista. Jer 99.9% korisnika ima dinamicki IP.

Jedino je sto mozes jeste da napravis da ti kada se korisnik uloguje zapise mu cookie u browser. Ako neko drugi se uloguje sa istim\user pass, mozes da ga upozoris\banujes\itd itd...

Naravno, pod uslovom da tvoji korisnici ne dodju na benchforum i vide ovu temu. :D

Da ali ako se kace sa drugog provajdera onda lako mogu da ih banujem. Doduse 99% korisnika je iz inostranstva tako da sumnjam da im se IP adrese nesto puno menjaju.

Verovatno bi morao da dozvoli neku toleranciju u vidu konekcija. Racunajuci koliko su korisnici alavi, bolje da to stavi na 2-3 konekcije.

Ili evo sad sam se setio.
Za postojece.
Neka za svakog logovanog korisnika upise u njegov notes/log/databank nazovimo ga kako hoce, njegov IP i neka ih cuva. Kada vidis aktivnost korisnika 24h na sajtu ili sta znam kako vec zelis da proveris, bice ti jasno. Vise od 2 provajdera ja mislim da retko ko ima.

Za nove.
Korisnici kada se registruju napravi da im pravi cookie koji zapisuje da su bas oni se regovali, i takodje uhvati njihov IP i stavi u notes/log/databank. Ako nekome odmah daju user/pass provalices i po registraciji\novom logovanju na sajt.

Opet ako zelis mozes da zalepis na login stranu, da ne sme se deliti user\pass jer ce nalozi biti suspendovani. Mozda ih to uplasi. :D

Nazad
Vrh Dno