Šta je novo?

Pomoc oko Kopete i IRC-a

susumiga

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2004
Poena
304
Dakle ovako, ovde na poslu imam linux SuSE koji u sebi ima program Kopete preko kojeg bi trebalo da mogu da idem na IRC. Kvaka je u tome sto sam totalni pocetnik sto se tice i IRC-a i Linuxa, tako da ne znam skoro nista. Da li je moguce preko Kopete ici na IRC, recimo krstarice, i ako jeste da li bi neko bio voljan da mi objasni kako to da izvedem? Unapred zahvalan...

Ljudi ja znam da su ova pocetnicka pitanja uglavnom smarajuca ali pre nego sto sam postavio pitanje ovde probao sam i da izgooglam odgovor i pretrazim forum...nigde nista u vezi ovoga, tako da mi je svaka pomoc dobrodosla. Evo sta sam do sada uradio a nisam napisao u prvom postu:
Znaci, prilikom konfigurisanja kopete stavio sam da koristi IRC protokol, zatim sam popunio sledece stavke
Nickname: Gost
Server: irc.krstarica.com
Port: 6667
Password i username sam ostavio prazne
medjutim kada mu kazem da se konektuje on samo pokusava da uspostavi vezu u nedogled...
Mozda je u pitanju proxy preko kojeg idem ali da je proxy banovan ili nesto slicno pretpostavljam da bi se ipak konektovao i izbacio neku poruku o tome.
Ja se izvinjavam ako lupam ali eto nikad nisam bio na IRC-u i stvarno je sve ovo za mene skroz novo.

idi na www.zver.net i pitaj nekog mislim da webmaster tog foruma ide na irc preko Linuxa pa ga pitaj da ti objasni

Nazad
Vrh Dno