Šta je novo?

pomoc oko konfiguracije

• Začetnik teme Začetnik teme srdjan_sl
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
S

srdjan_sl

Guest
Imam na raspolaganju oko 900 eura, pa me zanima najbolja konfiguracija za toliko novca... Hvala

e sad svi ce pisati ovo ono najbolje odes na recimo pakom i imas konfigurator pa otprilike su ti cene svuda slicne.MADA uzmi neki quad CPU intel- 9800nvidiai mb hdd mem vidi sa parama kakav ostanes(4gb rama.500gb wd ploca neka asus.ja imam p5k pro mozda mozes i bolju).Iskreno cene su bas pale tako da za toliko novca mozes super komp da pazaris!

Moj predlog

Ja ti predlazem da svakako uzmes bar 640gb, samo je 10e razlika u odnosu na 500, a razmisli i o 750gb. Uzmi neku strava memoriju(bitno!!) 2x2gb ili 4x1, na 1066 ddrII, kingston hyperx ili ocz, uzmi obavezno dobro kuciste(thermaltake, coolermaster) koje ce ti godinama koristiti, i napajanje od bar 650w(chieftec), jer ce ti sigurno trebati. Mnogi potcenjuju znacaj napajanja i kucista. Cpu, hmm, mislim da je c2d 7200 mozda najbolja kupovina trenutno, ili quad 6600. Ploca obavezno P45 chipset, ja volim GA, a moze i ASUS. Graficka je stvar ukusa, mozda tu ne treba bacati novce na ko zna sta, jer njima najvise pada cena, ako se igras, mozda uzmes ati 3870, ili nvidia 9600 neku za oko 80e, evo ja imam 2600pro, pa rade igre bez problema, na 1280x1024.
toliko od mene...

a, da, razmisli da instaliras xp a ne vistu 🙂)

Imam na raspolaganju oko 900 eura, pa me zanima najbolja konfiguracija za toliko novca... Hvala

Monitor: 22" T220 (260 evra)
Kuciste: Chieftec GH-01SLW (60 evra)
Napajanje: LC Power LC6550 550W (45 evra)
Maticna ploca: P5Q (95 evra)
Procesor: Core 2 Duo E8400 (130 evra)
Ram memorija: GEIL 2GB (2x1GB) 800mhz DDR2 Ultra (35 evra)
Graficka karta: Sapphire ATI 4870, 512MB DDR5 (220 evra)
HDD: Western Digital 500GB (55 evra)
Tastatura i mis: Po izboru (20 evra)

Sve zajedno 920 evra .

Malo sam otstupio od cene, ali greota bi bilo nesto smanjiti. Takodje stavio sam realne cene. Ovde na forumu cesto traze pomoc za sklapanje konfiguracije, i forumasi im sklope sa nekim najnizim mogucim cenama, iako realno gotovo da ne moze da se nadje po tim cenama, pogotovo sto prodavci komponenti kurs evra racunaju veci nego inace(neki cak i 80). Dakle ovo bi trebalo da te kosta 920 evra, ali realnih 920 evra.

Ako imas da das 900 evra za komp, mislim da ces moci i 920 - 930 evra da das, kazem greota bi bilo smanjiti nesto odavde. Cak sam i na napajanju stavio ovako jedno dosta kompromitujuce resenje. Ja imam to napajanje, prezadovoljan sam, a nije skupo previse. Jedina mana sto ima samo 2 sata konektora za HDD, ali realno gledano i ne treba ti vise.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno