Šta je novo?

Pomoc oko konfiguracije

Slaven

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
620
Burazu je otisla graficka, agp 9550GE, a ima p5 s 478 na 2,66ghz, 768 rama (@ 400mhz), i p4 s800 plocu. Sad je kontao uzimat samo graficku, al' jebga ne isplati se agp grafika, i ram je skuplji kad se nadokupljuje, i uglavnom, u q.ac, trebao bi uzet novi komp, tj 4 komponente, mbo,cpu,gpu i ddr2.

Ja sam razmisljao o ovome
MBO DFI INFINITY, nF4 ULTRA II-M2 INFINITY
CPU AMD Athlon64 X2 4600+ BOX
GAINWARD Bliss 8600GT, GeForce 8600GT, Golden Sample
PC-6400, 1024MB, DDR2, KINGMAX, 800 MHz

Kompjuter uglavnom se koristi za surf, biva upaljen 24h/dan, igre slabo, ponekad obrada videa, sitno nesto,, uglavnom multimedija.

Savjeti i komentari su dobrodosli

Ako neces igrati mnogo najnovije igre onda mozes dosta da ustedis na:

Takodje ako ti treba multimedija, bolje onda uzmi ati-ja, ova nvidia je samo za igre. HD2600 bi trebalo da ima dosta bolje multimedialne mogucnosti (ukljucujuci i zvucnu karticu)

Sto se tice obrade videa pogotovo ako je bitna brzina bolje je izbrati intelov procesor jer je prilicno brzi od AMD-a

Zavisi koji vs koji ;)
A da sacekate koji dan te uzmete Pentium E2140/ E2160, neku OK plocu, na pr Asus P5B-E dignete CPU na ~2.8 GHz i :guitar: , a te karte su ti odlican izbor ako se nece igrati :trust:
Mada ni ta konfa nije losa :)
:wave:

Poslednja izmena:
Burazu je otisla graficka, agp 9550GE, a ima p5 s 478 na 2,66ghz, 768 rama (@ 400mhz), i p4 s800 plocu. Sad je kontao uzimat samo graficku, al' jebga ne isplati se agp grafika, i ram je skuplji kad se nadokupljuje, i uglavnom, u q.ac, trebao bi uzet novi komp, tj 4 komponente, mbo,cpu,gpu i ddr2.

Ja sam razmisljao o ovome
MBO DFI INFINITY, nF4 ULTRA II-M2 INFINITY
CPU AMD Athlon64 X2 4600+ BOX
PC-6400, 1024MB, DDR2, KINGMAX, 800 MHz

Kompjuter uglavnom se koristi za surf, biva upaljen 24h/dan, igre slabo, ponekad obrada videa, sitno nesto,, uglavnom multimedija.

Savjeti i komentari su dobrodosli

Potpuni je apsurd ulagati toliko kesha u komp koji se koristi na taj nacin.
Da sam na tvom mestu kupio bi graficku za 60e maximum i koristio komp kao i do sad dok ne crkne nesto krupnije pa stvarno bude morao da se menja ceo. Ako imas love za bacanje... e to je strava :banana:

...a ako oces da ubrzas komp za 0 kesha instaliraj Linux i radi to sve sto radis i sad 30% brze bez ulaganja...

e2140/2160

nisam pratio u zadnje vrijeme nesto, al' zar se oni mogu dici na tu frekvenciju, za 1600/1800 na 2800mhz?

I komp nije samo za obradu videa, tu je najmanja stavka.

@cpku
ne, komentar ti stoji na mjestu. Gle, da se mene pita, i ja bih uzeo neku gpu do 60ak eura, jer mu jace ne treba. Al ono hoce x1650pro, koji kosta duplo, negje oko 120e. A ova konfiguracija bi izasla cca 300e, jos kad bi uspio prodati ovo sto ima, bio bi dobar dil.

To ti je onaj fazon pentiJum 5 ala forum racunari :d . Inace bolje menjaj sad celu platformu i doplati za novu konfa ako imash kesha,nego sad ulagati bezvezno sto i kusur evra koje nikad necesh moci da povratish... Komp je skroz ok,mada bih ja ishao iskljucivo na INTEL...

Nazad
Vrh Dno