Šta je novo?

Pomoc oko konfiguracije, hvala unapred

Velasquez

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2007
Poena
301
Pozdrav svima!

Vreme je da promenim komp, a ne razumem se bas najbolje u sve to, i bilo bi pametno da ovde pitam za savet pre nego sto odem da potrosim novac.

Konfiguracija koju sam planirao je sledeca:

ASUS S775 P5B /Intel P965/DDR2/PCI-E16/...
Intel LGA Core 2 Duo E4500 2.2 Ghz
Kingston KHX 2Gb 800 Mhz DDR2 cl5 kit
Samsung 500 Gb 7.200 rpm 16 Mb SATA2
Chieftec DX-01B-D-U 400W (MT)
nvidia 8800 gt ( valjda ce da moze da se nadje ubrzo )

-ova konfiguracija bi trebalo da sluzi uglavnom za igranje.
-komponente koje nisam naveo vec imam
-da li je napajanje od 400W dovoljno za sve ovo?
-da li su ove komponente kompatibilne i da li bi za te pare mogao da dobijem nesto bolje?
Hvala unapred na odgovorima.

Pa nisi rekao koliko para?Bolje uzmi neko Napajanje 550w,a sto se tice 8800gt ja sam trazio po celom bg i nema nigde rekli da ce tek za mesec nabaviti,tako da raspitaj se ima li gde.Ostalo je ok.

Pa nisi rekao koliko para?Bolje uzmi neko Napajanje 550w,a sto se tice 8800gt ja sam trazio po celom bg i nema nigde rekli da ce tek za mesec nabaviti,tako da raspitaj se ima li gde.Ostalo je ok.

Hvala na odgovoru.Mislio sam na 60.000 otprilike. Sto se napajanja tice, verovatno si u pravu, potrazicu neko od 550W. 8800 sam trazio po svim radnjama u Nishu, kazu da ce verovatno da je imaju za nekih desetak dana.
Mislim se da umesto ove maticne uzmem Gigabyte GA-P35-DS3L?

Ta ploča je sasvim OK - uzeo sam je sad za brata koji ima E4500, bez problema sam digao clock procesora na 3Ghz, bukvalno samo podizanjem frekvencije magistrale na 266, tako da ćeš sigurno moći da izguraš i više ako ti je potrebno.

Što se tiče grafičke - samo ću reći "just try and have a little patience" :) Makar kada je reč o nVIDIA karticama u koje sam jedino upućen, sve ostalo što se nudi je bacanje para - 8600 serija je beskorisna ili previše skupa za ono što nudi (8600GTS pogotovu) a 8800GTS je uvek bio preskup. Veruj mi, i ja sam užasno nestrpljiv da uzmem 8800GT, ali ću radije sačekati tih par nedelja da se iskrisališe ponuda umesto da sada uzimam bilo šta i to po nerealnim cenama.

Ja bih ti na ovo što si predložio samo dodao da razmisliš o tome da uzmeš 3-4 giga RAM-a (trebaće ti za Vistu kada je jednom instaliraš, što sam 8800GT valjda ima smisla) i eventualno nekakvu zvučni karticu i Creative X-Fi linije ako je već nemaš. Složičeš se da je besmisleno koristiti integrušu na ovakvoj mašini :)

Dobra je ta Gigabyte,ali i asus je odlicna.Wideces tamo sta imaju.Ako uspes nabavi 8800gt odlicna stvar.A sto se tice 8600gt sasvim je dobra za swoju cenu nema bolje.Mnogi ljudi su to rekli,a i ja je planiram uzeti.

Nema sumnje da 8600 vredi koliko košta, ali se već ozbiljno davi u novijim igrama i brzo će totalno zastariti.

OK malo sam se preracunao i promenio neke stvari:

-kuciste spire SP-7090B ATX case black (bez napajanja)
-napajanje chieftec GPS 550W psu for dual cpu (za svaki slucaj, od viska ne boli glava)
-maticna ASUS S775 P5B...
-HDD Samsung 320 GB 7200 rpm 16 mb sata 2 ( prilicna usteda u odnosu na 500 GB )
-CPU Intel LGA Core 2 duo 4500 2.2 Ghz
-RAM ( mislim se) 4 x Kingston KVR 1Gb DDR 2 800Mhz CL5 DIMM ( kosta oko 2.200 din kom, tako da ispada malo preko 100 EUR sto i nije tako lose. Kingston KHX 2 Gb 800 Mhz DDR2 CL5 kit kosta oko 90 EUR u prvoj radnji u kojoj sam gledao). Sa 4 Gb bi trebao da budem miran par godina.
- GPU nvidia 8800 GT 512 Mb ( sutra ujutro da odem, kaparisem i cekam, cekam, cekam )
Hvala na komentarima, jesu bili korisni. 8600 serija jeste dobra ( mislim) ali po odnosu cena/kvalitet 8800 gt je ubedljivo prva. Inace, ja trenutno imam graficku nvidiu Ti 4200 128Mb u racunaru tako da ne mogu ni da zamislim koja ce to da bude promena kad budem uzeo novu.

I ja imam idalje stari komp vec 3 godine samo sam ram dodao.Sada sam uzeo novi,jos ga nisam dobio krajem sl.nedelje,ali ni ja ne mogu zamisliti promenu.Odlicna je konfa,ja jedino nigde nisam mogao naci 8800gt,tj rekli su da je nece biti u skorije vreme(mesec,dva)a ova ce sigurno pola god.furati,pa cekam seriju 9:)

Nazad
Vrh Dno