Šta je novo?

Pomoc oko konfe

jovan27

Cenjen
Učlanjen(a)
01.06.2011
Poena
150
Pozdrav.Godinama sam na forumu,ali tek sada mi je zatrebala vasa pomoc.Kupujem novu masinu ,pa sam mislio da izgleda ovako http://www.emmi.rs/konfigurator.37.html,ali vidim da ima da se kupe jeftinije gotove konfiguracije ,cak jeftinije od ove a dosta bolje http://www.quince.rs/detalji.php?meni=Desktop&recordID=1201 ili ova http://www.quince.rs/detalji.php?meni=Desktop&recordID=1196, pa me zanima gde ja to gresim ,da li u izboru komponenti ili izboru radnje.Imam dve varijante ,za kupovinu ,prva je malo slabija masina sa monitorom/24inca/,a druga jaca masina ali bez monitora koji bi kupio naknadno.Budzet je malo preko 600 eura.Pozdrav. Sada vidoh da emmi link ne radi pa cu vam napisati sta sam ja planirao. Procesor Intel® Core™ i3-2100 9791din, maticna Asus P8H67 10615din, hdd 500GB Hitachi Deskstar 3104din, memorija 2x2GB 1600MHz Kingston HyperX CL9 4421 din, DVD+/-RW LiteOn IHAP122-1 2351din, grafika AMD Radeon 6870 Sapphire 1GB/DDR5 15635din, Kućište Thermaltake V3 Black Edition/window, VL80001W2Z 3743din, napajanje 500W Seasonic SS-500ET, bulk 6152din.Ukupno 55812dinara.Zanimaju me jos dve stvari,da li ici da ovaj procesor ili dodati novac za i5-2500,i da li ici na ovo napajanje za koje znam da je dobro ili lcp od 650w ili 600W Chieftec CTG-600-80P, Full cija je cena ista.

Poslednja izmena:
I ja mislim da je konfiguracija odlicna,sta reci sa srecom se igrao na njoj ,al sacekaj malo da vidis sta ce iskusniji clanovi da ti kazu /ivan ,sasa, another man ,seizmos, dexter,psychi,xsandar,subtractor,sajber kurajber........./hvala Bogu ,sto ih imamo da nam ukazuju na greske i propuste.Pozdrav.

Super :party:

Jedino mi oko bode to 2x2GB, al aj nek ti bude :) imaš još 2 slota na ploči.

Samo pazi da te ne oderu gde god to uzimao. Što je veća ukupna cena veća je i razlika.

Poslednja izmena:
Hvala ti Man ,drago mi je da ti se svidja ,znaci pogodio sam.Jos jednom izvini sto sam malo vise davio ,ali nisam bas upucen toliko u ove vode ,a i ne kupuje se konfa svaki dan ,bolje da pitam nego da se posle kajem.Hvala jos jednom tebi i svim ostalim clanovima foruma sto ste mi bas pomogli ,i sto ste me trpeli svo ovo vreme.Hvala jos jednom i pozdrav.

2500k mu vredi samo ako ce da overklokuje. Ako ne zeli da se zeza sa tim, i5 2400k je fantastican procesor. Sto se konfe tice, pogadja pravo u centar. Svi delovi su na mestu, uglavnom nigde nisi stedeo. Uzimaj i uzivaj ;)

2500k mu vredi samo ako ce da overklokuje. Ako ne zeli da se zeza sa tim, i5 2400k je fantastican procesor. Sto se konfe tice, pogadja pravo u centar. Svi delovi su na mestu, uglavnom nigde nisi stedeo. Uzimaj i uzivaj ;)

i5 2400k ne postoji, ako ne zali da overklokuje i da se zeza sa tim nek ide na 2400 a ako hoce da overklokuje onda je 2500k bolje resenje :)

Moze i i5 2400 da se klokne do nekih 3.8GHz, uz odgovarajucu plocu-bilo koja sa P ili Z chipsetom, vazno je da nije sa H chipsetom, jer onda ne moze da se klokuje.

To sa i5 2400k je lapsus, znam da ne postoji :D Ne bih pisao ono za overclock... :) U svakom slucaju, uzimaj to sto si smislio, izbor je jako dobar... :)

Ma ok, nego samo kazem da se ne zbuni covek... :)
Pa ja mislim da ako nece da tera bas sa overklokom i5 2400 je jeftiniji skoro 30e od i5 2500k uz Asus P8P67 je stvarno extra resenje... :)

Svaki i5 sa Sandy Bridge arhitekturom je jaci od bilo kog AMD Phenom II procesora, ali je problem sa finansijama. Ako imas para za Sandy Bridge i5, a da nigde ne stedis na vitalnim komponentama, onda uzimaj. I, da, koliko znam, Sandy Bridge trazi Low Voltage RAM (1.5 MHz ili 1.65 MHz, ako se ne varam), pa moras i to uzeti u obzir.

Nazad
Vrh Dno