Šta je novo?

Pomoc oko kloka A64

laki011

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
619
E pa kada sam vas sve izmaltretirao za sklapanje konfiguracije red je i da naucim da je kloknem 🙂. Radi se o Epox 8kda3j, a64 2,8 , kingston vr cl3.

Sinoc krenem da klokujem mashinu i uradim sledece (negde sam procitao mislim da je Nedjo postovao) HT stavim na 3 , memoriju na 166, napon cpu-a podignem na 1,6v i krenem da dizem magistralu. Stignem na 270 mhz kad dodje mi ortak i kaze nikako u asihronom modu???%%$$###& Sinhrono moja memorija nece preko 230 mhz.

1. Kako da dodjem do najboljeg kloka, sinhrono ili asinhrono?
2. u biosu mi napon ide na 1,7v iako sam stavio 1,6v, zasto???
3. Da li smem da dignem HT na 5 kada je sve na default-u?

Hvala

ako ti je kolje taj ortak onda ga ne slusaj....

he - he ! jeste, znaci nema pojma!!

jos nesto setovanje za memoriju mi je: 2,5 . 3 . 3. 7 . voltaza je na default-u, treba li nesto da menjam, svaki koristan savet je dobrodosao 🙂

kod setovanja memorije na a64 platformi najbitniji je "1T" parametar,vidi njega tako da postavis ,pa onda ostale kasove,rasove i trasove
a ne znam zasto ti je sale pricao to za asinhrono setovanje kad je upucen u razlike izmedju nf2 i nf3 cipseta....

Zato bi klokovao kog djavola A64.....Da ne radis u NASI sliucajno pa ti treba tolika brzina?

Wolfman je napisao(la):
Zato bi klokovao kog djavola A64.....Da ne radis u NASI sliucajno pa ti treba tolika brzina?
Sta je tebe briga zasto hoce da ga OC? Ako je odlucio, njegove su pare, pa neka radi sta hoce.

Brzine nikada dosta 😉
I ja bih presao na a64 samo ako bi se debelo oveklokovao 🙂

Sta bre AKO bi se lepo overklokovao. Pa to je bre azdaja. Vecina radi na 2,5GHz, cak na obicnom hladjenju. A temperatura mala, ma zakon. Evo kod mene posle 5-6 sati temperatura ne prelazi 45C.

uNesc0 je napisao(la):
Sta bre AKO bi se lepo overklokovao. Pa to je bre azdaja. Vecina radi na 2,5GHz, cak na obicnom hladjenju. A temperatura mala, ma zakon. Evo kod mene posle 5-6 sati temperatura ne prelazi 45C.
Jel to 45C koje ti on pokazuje ili to meris nekom dodatnom sondom 😉
Mislim da malko laze za temperaturu, tj. prijavljuje visu nego sto zaista jeste.

OK, samo mi nije jasno sta ce vam toliko.Bolje ih vuvajte za to kada vam stvarno zatreba, za sada je to mucenje procesora.

Nazad
Vrh Dno