Šta je novo?

Pomoc oko izbora...

eufrat

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2008
Poena
405
Moja oprema  
Laptop
Macbook Air M1
Planiram da pazarim laptop i nasao sam par modela razlicitih proizvodjaca slicnih cena:

- HP Compaq 610 NX550EA
- Acer Aspire 5738ZG-422G25Mn
- Lenovo N500 NS748CD
- Toshiba Satellite L300-21W

cene svih modela se krecu od 450-500e i jos jedino mi ostaje da mi neko iskusniji kaze sta je bolje, kvalitetnije itd.

Puno hvala....

Izbor je tezak, jel su svi slicni, vidi koja je garancijaza koji(koliko godina), i tako izaberi, moj glas ide za lenovo, pa toshiba i hp na drugom mestu.Acer zaobidji ako mozes. Pozdrav

Zašto da zaobiđe Acera?

Baš mislim da je Acer najbolji izbor u tom cenovnom rangu. Ostala 3 laptopa imaju intel integrušu i za moj ukus lošiji dizajn.

Možda je ACER Aspire 5738ZG-424G32MN za neznatno više para i najbolji izbor.

15.6" LED backlight, 1366 x 768
Intel T4200 (2.00 GHz, 800 MHz FSB, 1 MB L2 cache)
Chipset Intel GL40
RAM 4GB DDR3 (2x2GB) Dual-channel 1066 MHz
NVIDIA GeForce G105M 512MB supporting NVIDIA CUDA PureVideo HD
HDD 320GB SATA
DVD SuperMulti
Gigabit Ethernet
Bluetooth 2.0+EDR
Wireless
3rd Generation Dolby Home Theater
4x USB 2.0 ports
1x HDMI port with HDcP support
Acer crystalEye webcam
6 Cell Batery up to 3h Batery life
383 (W) x 250 (D) x 26/37 (H) mm (2.8 kg)

Poslednja izmena:
bogami dobar je ovaj acer, svidja mi se

SVoj predlog sam napisao na ovaj nacin samo iz jednog razloga a to je reklamacija. Toshibu i Lenovo vidim samo kada ih prodam, nema reklamacija, a acer mi se cesto vraca sa nekim problemom. Uglavnom se sve resava bez zamene kompa ali bilo je i toga. Mene nervira samo to sto kad nesto crkne, bar si dve nedelje bez kompa. Pozdrav.

SVoj predlog sam napisao na ovaj nacin samo iz jednog razloga a to je reklamacija. Toshibu i Lenovo vidim samo kada ih prodam, nema reklamacija, a acer mi se cesto vraca sa nekim problemom. Uglavnom se sve resava bez zamene kompa ali bilo je i toga. Mene nervira samo to sto kad nesto crkne, bar si dve nedelje bez kompa. Pozdrav.

Koja komponenta je najčešće uzrok problema kod Acera?

^

Uglavnom neki vid mreze(wireless ili bluetoth) mada se desavalo i da bude DVD ili flat kabal, i to sve se desava u garanciji. Sa plocom, grafikom i procesorom koliko se secam nikada nisam imao problem, kao ni sa hardovima(mada oni ne zavise od acera).

Ja bih isto dao glas za Toshibu jer su bas kvalitetno odradjeni,dizajn ostaje na tebi da odlucis.
Sa Acerom sam vec dva puta prosao lose,a ni prijatelj nije zadovoljan! Sto se garancije tice obavezno pitaj kakva je garancija! 24 meseca imas za svaki,a vecina koji nudi vise,preko godinu dana samo ruke ne trebas platiti a to ti bas i ne znaci puno! Ako ima Toshibe u tom rangu vidi dali ima koji da ima no matter what garanciju! Najjaci su sa garancijom!!!

Pozdrav svima...

Planiram u narednih par dana da uzmem laptop pa me zanima vase misljenje. Uklapam se u cenu do nekih max 800 eur. Koristio bih ga uglavno za gledanje filmova i malo gaming-a.

Sta mislite o ovom modelu:

model: TOSHIBA Satellite P300D-13J

ekran: 17.0'' Toshiba TruBrite® WXGA+ TFT High Brightness display,
Rezolucija: 1440 x 900 piksela

procesor: AMD Turion™ X2 Ultra Dual-Core Mobile Processor ZM-82, Brzina: 2.2 GHz, FSB: 3600MHz, Kes memorija: 2MB L2

graficka: ATI Mobility Radeon HD 3650 podrska za HyperMemory tehnologiju sa 512 MB sopstvene memorije (do 2302 MB totalne graficke memorije deljene koristeci HyperMemory tehnologiju sa 4 GB instalirane sistemske memorije)

memorija: 4GB (2GB+2GB) DDR2 800MHz SDRAM, 2 x SODIMM socket maksimalno 8GB SDRAM

hard disk: Kapacitet : 320 GB ,sertifikat : S.M.A.R.T. rotacija diska : 5,400 rpm

opticki uredjaj: DVD+/-RW SuperMulti Dual Layer

bluetooth: DA
mikrofon: DA
zvucna: DA
tv izlaz: DA

web kamera Chicony 1.3 MegaPiksela web kamera sa AutoMacro podrskom i mikrofonom

dvi: NE
hdmi: DA
usb: DA
modem: DA
mrežna karta: DA

wifi Atheros Wireless adapter WLAN: 802.11a b/g, ugradjen Bluetooth™ V2.1+EDR
čitač kartica 5 u 1 citac kartica (podrska: SD™ Cards do 16 GB, Memory Stick® do 256 MB, Memory Stick Pro™ do 4 GB, MultiMedia Card™ do 2 GB i xD-Picture Card™ do 2 GB)

operativni sistem: WINDOWS VISTA HOME PREMIUM

baterija: 6-celija Lithium-Ion (Li-Ion)
firewire: DA
vga izlaz: DA
garancija: 24 meseca
boja: Crna
težina: 3.35

CENA: 72.500 din

Da li ce mi ovaj laptop biti OK za neki prosecan gaming, ne zelim nista ultra?
Kakva je razlika izmedju AMD turion x2 Ultra dual Core vs Intel core 2 duo?
Slobodno mi u okviru ove cene preporucite jos neki model...

Unapred hvala...

Vrh Dno