Šta je novo?

Pomoc oko izbora zvucnika

Vukmon

Cenjen
Učlanjen(a)
28.10.2012
Poena
170
Drugari, treba mi savjet da za sto manji budzet dobijem koliko-toliko upotrebljive zvucnike. Bitno mi je da ne preplatim jedan od ovih modela, jer neki izgledaju ozbiljno ali ne mora znaciti da daju dobar zvuk :d Zabrinut sam oko basa kod 2.1 sistema, posto cesto citam utiske da vuferi u ovim nizim klasama imaju veoma nekontrolisan bas, tako da ozbiljno razmisljam i o 2.0 sistemima koje cu postaviti ispod.

Posto sam dobar sa drugom koji drzi radnju za racunare, postavicu vam modele koje mogu uzeti pa da nesto proberemo od toga:

MS SP-21 - 15 Evra
(interesantno kod ovog modela je sto je zvucnik na vuferu sa strane)

Genius SW-M2.1 360 - 20 Evra
(na jednom domacem sajtu sam procitao pozitivan komentar za ove zvucnike)

OMEGA CALIPSO OG101B - 20 Evra
(na oko fino izgledaju, nisam nasao komentare za ove zvucnike)

Genius SP-HF360A - 23 Evra
RMS Watts:10 / Woofer 3" 8 / Freq. response 20 Hz-20KHz / Signal-to-noise ratio 80dB
(na domacem sajtu sam za ove zvucnike procitao samo pozitivne preporuke)

Modecom MC-SF10 - 25 Evra
(za ove zvucnike nisam nasao nikakve komentare)

Genius SP-HF500A - 28 Evra

Ukoliko vam trebau tehnicke karakteristike od pojedinih modela, javite, pa cu pokusati naci da olaksam izbor :wave:

Poslednja izmena:
Devojka ima slicne genius sa tim zlatnim detaljima, ja gore zvucnike u zivotu nisam cuo... To trese, to krlja, do susti... Haos.. Ako su ti slicni, ni slucajno ne uzimaj...

Ovako preko neta tesko da ces moci da izaberes, pogotovu za tako male pare gde je vecina shit... Idi do neke radnje i pitaj da probas, ili trazi testove na youtube...

To i jest problem :d Svi zvucnici gdje cu uzeti su zapakovani :smoke: Preko YT prakticno nema testova :mad: Kontao sam da na forumu ima ljudi koji su kupili/probali, kao sto je ivicanikolic34 iz prve ruke rekao za jedan od modela koje sam postavio da su smece....

Nisam rekao konkretno za taj, nego slican, isto sa zlatnim detaljima, malo manji vufer... :) ali ako je to slicno, onda su verovatno i ti ocaj...

Idi na neke od tih 2.0, vuferi na jeftinim su bas losi, bolje da ih nema...

Poslednja izmena:
Onda prekrizi sve slobodno.. pa da krenemo dalje ;) znaci genius i zvucnici ko moja baba i internet, i onaj ms je pravio bolje zvucbije.. video sam neki vivax 5.1 za 21e u rodicu prosle nedelje.. solidno izgledaju i vrv se bolje cuju od geniusa..

Juce sam trazio po gradu zvucnike i svacega se naslusao :d Nakon dva sata lutanja nisam znao sta da uzmem jer svi zvucnici su bili itekako skupi za ono sto nude, pogotovo oni u rangu od 15 do 30 Evra. Udjem u jednu radnju i onako iscrpljen natjeram se da probam Canyon CNR-SP20IB. Ostao sam zatecen sa kvalitetom zvuka i basom :)

Da ne bi bilo zabune, zvuk je odlican za zvucnike od 11 Evra :-devil-: Ako hocete mogu snimiti telefonom kratak video da cujete zvuk. Klasicna muzika fantasticno zvuci :wave:

Uzeo sam ove zvucnike jer sam uvidjeo da kad su u pitanju zvucnici bez 100-150 Evra nema kvalitetnog zvuka, a da sve investicije ispod toga su bacanje para. Kad se nakupi para sa strane gledacu da uzmem nesto ozbiljnje.

speakers_canyon_cnr-sp20ib1.jpg

Poslednja izmena:
Ja bi ti preporučio Logitech modele, koji god da uzmeš nećeš se zeznuti garantovano.

Znači predloga za 2.0 sistem: Logitech Z200 sa cenom od 3300 do 3500 Din
A za 2.1 sistem: Logitech LS-21 sa cenom od 3400 do 3600 Din

Juce sam trazio po gradu zvucnike i svacega se naslusao :d Nakon dva sata lutanja nisam znao sta da uzmem jer svi zvucnici su bili itekako skupi za ono sto nude, pogotovo oni u rangu od 15 do 30 Evra. Udjem u jednu radnju i onako iscrpljen natjeram se da probam Canyon CNR-SP20IB. Ostao sam zatecen sa kvalitetom zvuka i basom :)

Da ne bi bilo zabune, zvuk je odlican za zvucnike od 11 Evra :-devil-: Ako hocete mogu snimiti telefonom kratak video da cujete zvuk. Klasicna muzika fantasticno zvuci :wave:

Uzeo sam ove zvucnike jer sam uvidjeo da kad su u pitanju zvucnici bez 100-150 Evra nema kvalitetnog zvuka, a da sve investicije ispod toga su bacanje para. Kad se nakupi para sa strane gledacu da uzmem nesto ozbiljnje.
Šta si toliko slušao da bi došao do tog zaključka? Šta može da se kupi kod vas? Čudno mi je to, sa jedne strane KENJOn od 11e te zadovoljio, sa druge ispada da je sve ispod 100-150e bacanje para. U Srbiji je slab izbor zvučnika, ali takva konstatacija ipak ne stoji.

Kod nas je uzasan izbor zvucnika. Jadno zvuci da ja hvalim Canyon od 11 Evra, ali vjeruj mi da 2.0 zvucnici od Geniusa i slicnih marki ne mogu prici Canyonu, a imas ih i po 20 Evra.

Od Logitecha kod nas imas samo 2.1 sisteme koji krecu od 35 Evra. Jednostavno kod nas ne postoji ta neka niza srednja klasa zvucnika da za njih vrijedi dati para.

Zato sam rekao da je najbolje uzeti Canyon, a onda kad me put navede npr. u Austriju, uzmem kvalitetan 2.0 sistem od 150ak Evra i bicu miran par godina.

Izvinite sto se ovako ubacujem. Trebam i ja za par dana da uzmem 2.1 zvucnike. Otprilike sam se odlucio za ovo: http://www.winwin.rs/zvucnici-2-1-blueberry-sw-p30-25w-1175742.html

4000 plafon da budu, a moze i do 3500 :D Uglavnom ovi Blueberry su bili pre par dana na emmi sajtu za 3200 ali sad ih nema :( Da li je ovo dobar izbor?

Edit: Komentar sa Winwin sajta...
Postovani, da li blueberry swp30 moze parirati ovom logitech modelu? U smislu kvaliteta zvuka (jasnoce, cistine...) Hvala unapred!

Poštovani, generalno Logitech je bolji proizvođač po pitanju kvaliteta komponenti koje ugrađuju u njihove audio sisteme. Ovaj model je nešto slabiji od Blueberry SW-P30.

Inace zvucnici mi trebaju za stan, gledanje filmova, slusanje muzike, nista preglasno, bolje kvalitetno nego jacina :) Prostorija je tipa 20m2.

Svaka pomoc je dobrodosla. Takodje i 2.0 moze da udje u izbor ako se nudi nesto bolje do 3.5k.

Poslednja izmena:
Vrh Dno