Šta je novo?

Pomoc oko izbora zvucne!!!

gulanone

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2006
Poena
304
Ovako, vidim da su ovde sve znalci, a posto sam ja poprilicno zelen u ovoj tematici rekoh da se obratim ljudima za pomoc i savet! :)
Naime resio sam da pazarim neku zvucnu kartu, tj. da zamenim postojecu integrisanu (imam railtek na asus k8n)e sad moj problem je u tome sto imam altec 2.1 sistem prikljucen na line in koji mi sluzi kao front i stub povezan na rear izlaz koji mi vrsi posao kao zadnji sateliti i prilicno sam zadovoljan rezultatom sto u filmovima sto u muzici... E sad posto sam resio da uzmem novu zvucnu interesuje na koju cu moci da prikacim i 2.1 zvucnike i stub na rear?
Jer koliko mi se cini na ovim novijim karticama nisam video ulaz tipa rear, side... kao na integrisanoj...
Planirao sam da pazarim nesto tipa Audigy 2 zs/4, x-fi musilc!
Pa ako moze pomoc oko izbora kartice, tj. koja bi bila najbolji izbor i na koju cu moci na nakacim ta sva moja cuda?! :)

Hvala!

Poslednja izmena:
A sta mislite o Terratec Aureon 7.1 kartici? Kakva je ona u poredjenju sa gore navedenim i da li mozda na nju mogu da privezem i front i rear zvucnike?
Cini mi se da sam video da je imaju u HG spotu

Poslednja izmena:
Pogledaj ovde: http://www.digit-life.com/articles2/terratec-aureon71/index.html
"3D sound quality is inferior to the Creative Audigy2" za 4500din, doduse Xtreme Music je oko 90€ ali je neuporedivo bolja, moje misljenje je da na nasem trzistu ako zelis multimedijalnu zvucnu karticu, za muziku, filmove i igre nista ispod X-Fi se ne isplati.
ps: ako ono nije greska da X-Fi Elite Pro kosta 19880din sa PDV pa to je naj best buy svih vremena, moram da zovem sutra da se raspitam!!!

Poslednja izmena:
~20k dinara za zvucnu karticu da bi slusao muziku, gledao filmove ili igrao igrice??? Pa gde vi zivite? Hocu i ja tako :D

Ako kupis takvu zvucnu karticu, moraces da kupis i dobre ( skupe) zvucnike, pa da ti vredi nesto...

ali ako vec dajes tolike pare, tj. spreman si toliko da izdvojis za zvucnu karticu, a ne bavis se "sviranjem na kompu" ili nesto slicno, onda bolje uzmi skup i kvalitetan hi-fi system

Odgovor svima: znate li vi kakva je X-Fi Elite Pro kartica? Sta na njoj sve moze da se radi i koje su njene mogucnosti? Mozes je koristiti i samo za reprodukciju ali i za druge stvari, e sada ta karta kosta po 450€ i ako je 20k din ta cena onda je stvarno Best Buy a za te pare da kupi Hi-Fi sistem??? Pa gde vi zivite? Z-5500 kosta 30k din a sta da pricamo o pravim komponenetskim resenjima, za 20k din ajde, kupicu nekoliko kompleta.
edit: za slusanje i uzivanje u muzici nije bitno samo pojacalo i zvucnici nego sam izvor zvuka, a u ovom slucaju na nasem trzistu sada za neku solidnu svotu X-Fi Xtreme Music nista ne moze da pridje po kvalitetu, ko ne veruje neka okaci neko High-End pojacalo ili AV receiver na integrisanu zvucnu pa posle na X-Fi i ako ne primecuje razliku ja mu kupujem tampone za usi.
ps: rekao sam High-End jer pominju odmah ovo-ono okacite i na mini-liniju pa proverite

Poslednja izmena:
Odgovor svima: znate li vi kakva je X-Fi Elite Pro kartica? Sta na njoj sve moze da se radi i koje su njene mogucnosti? Mozes je koristiti i samo za reprodukciju ali i za druge stvari, e sada ta karta kosta po 450€ i ako je 20k din ta cena onda je stvarno Best Buy a za te pare da kupi Hi-Fi sistem??? Pa gde vi zivite? Z-5500 kosta 30k din a sta da pricamo o pravim komponenetskim resenjima, za 20k din ajde, kupicu nekoliko kompleta.

E sefe pa za 19.829 din ima M-AUDIO 1010LT u Mitros Musicu, to je veruj mi jedno 3x bolje od bilo kojeg X-FI resenja u bilo kom pogledu.

Sad se setih...pa ima i E-MU 1212m za 140 Eur...pa ako ce pored tih kartica da uzme X-FI elite onda ne znam sta da kazem.

Poslednja izmena:
A za sta njemu treba zvucna? Moj buraz ima studio pa zasto ja nisam uzimao njegove studijske monitore za slusanje muzike? Njegova zvucna je sa pretpojacalima za mikrofon pa mogao sam i ja to da uzmem da pustim Park iz doba Jure ili da odigram Need for speed jel da? Ako covek zeli da pusta muziku i filmove, uz to da odigra i neku igricu X-Fi mu je mnogo bolje mlatimudijalno resenje, Elite Pro ima cak i svoj X-ram, a kazu da ipak ima razloga uz to sa externim dodatkom imas jos koliko konekcija uz to i mogucnost da radis sa obradom zvuka i daljinski koji ti moze koristiti za HT varijantu PC. Ako bih ja birao izmedju M-Audio 1010LT za 250€ ili X-Fi Elite Pro koja je svuda 450€ a ja da uzmem novu za 250€, ne bih imao o cemu da razmisljam.

A za sta njemu treba zvucna? Moj buraz ima studio pa zasto ja nisam uzimao njegove studijske monitore za slusanje muzike? Njegova zvucna je sa pretpojacalima za mikrofon pa mogao sam i ja to da uzmem da pustim Park iz doba Jure ili da odigram Need for speed jel da? Ako covek zeli da pusta muziku i filmove, uz to da odigra i neku igricu X-Fi mu je mnogo bolje mlatimudijalno resenje, Elite Pro ima cak i svoj X-ram, a kazu da ipak ima razloga uz to sa externim dodatkom imas jos koliko konekcija uz to i mogucnost da radis sa obradom zvuka i daljinski koji ti moze koristiti za HT varijantu PC. Ako bih ja birao izmedju M-Audio 1010LT za 250€ ili X-Fi Elite Pro koja je svuda 450€ a ja da uzmem novu za 250€, ne bih imao o cemu da razmisljam.

Ni meni nije jasno za sta ce da koristi zvucnu karticu, ako je samo za playback neka lepo naruci preko neta Onkyo SE-150, to je NAJBOLJI plejer ikada napravljen za kucne racunare (moze i da snima naravno ;) ), ako ce da se bavi i nekom produkcijom ja bi pre uzeo E-MU 1212m posto je odlicna kartica za tih 140 eur. (dve odvojene preciznije)

Ljudi da vam skratim muku, ja u svakom slucaju ni u ludilu necu dati vise od 100 eur za zvucnu, jer laiku kakav sam ja zaista nista jace od x-fi musica i nije portebno!
Meni zvucna prvenstveno sluzi za muziku, pa tek onda za igrice i tu i tamo neku obradu zvuka... tako da ta profesonalna cuda nema svrhe da uzimam jer im necu iskoristiti ni pola mogucnosti koje pruzaju... a ovaj x-fi music mi deluje da je dobar za muziku...

E sad moje pitanje je da li cu na x-fi music moci da nakacim i front i rear zvucnike, jer ponavljam sada imam 2.1 sistem koji mi sluze kao front kanal i stub koji mi sluzi kao rear, fakticki kao neki hibridni 4.1?

Pitam to jer sam probao kod ortaka nesto da namestim ima nekog Creativa, nemam pojma tacno kog i nisam mogao da ih nakacim...

Pojma nemam koje sve on ima konektore na sebi i sta sve moze da se nakaci na njih, jer ja sada imam integrusu...dno!

A zvucnike planiram da pazarim nesto kasnije, mozda Microlab h-600, deluju mi ok...

Pa dobro, X-Fi Xtreme Music ima 4 x stero bananica izlaz, s' tim da su 3 x izlazi 5.1 i 1 flexi jack koji moze biti i dig out i line-in ili mic-in. Na analognim bananicama mozes zakaciti te zvucnike koje zelis, a za tih 90-ak€ mozes slobodno uzeti taj X-Fi i uzivati i u igricama i u muzici i u filmovima.

Gulanone ako ce ti za to sluziti kartica onda ne bacaj pare na bilo koji X-FI. Uzmi lepo neku polovnu Audigy 2 (moze i ZS) i propevaces u odnosu na trenutnu integrusu, razliku u odnosu na X-fi nema sanse da uocis sa trenutnim zvucnicima a i ostace ti gomila kesa u dzepu. A na 7.1, 8.1, 56715.1 gluposti ne nasedaj sve preko 5.1 je cisto pomodarstvo da ne upotrebim tezu rec

PS-sad videh drugu temu...kupio si karticu:d

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno