Šta je novo?

Pomoc oko izbora tv-a :)

alexey

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2002
Poena
665
Panasonic plazma TX-P42S20E ili LG LCD 42LD750?
Svidja mi se sto LG ima wifi i avi i mkv preko usb-a ali ako je kvalitet slike na strani Panasonica onda cu radije njega.Nemam BR plejer ali cu strimovati sa kompa mkv u full hd-u a tv bi bio zakacen na kablovsku.
Hvala unapred.

Samo proveri sa nekim ko poseduje 42S20 kakva je refleksija jer ukoliko ces ga drzati u sobi sa dosta dnevnog svetla, nista ti ne vredi bolja slika. U svakom slucaju neces pogresiti ni sa jednim od ta dva (Pana ima kvalitetniju sliku sigurno) Ja sam slusao gomilu prica, procitao milion reviewa a na kraju koji god tv da uzmes za nedelju dana ces se navici i bice ti OK.

Ma i ja sam citao review za Panasonic-a i nahvalise ga lepo a za LG i nisam naso neki ozbiljniji review pa sam zato okacio temu u nadi da ce se javiti i neko ko ga poseduje.
A sto se tice sobe, ima dosta dnevnog svetla, cela jedna (bocna u odnosu na tv) strana je u prozorima.Po tome izgleda da ce biti dosta refleksije :(.

Pri izboru treba da znaš da LG ne podržava dts zvuk u mkv filmovima, pa će ti trebati gimnastika sa obradom takvih filmova kojih je za sada bar 70%. Za Panasonic i dts ne znam.

Mislim da to nema toliko veze jer je covek rekao da ce streamovati sa racunara, u svakom slucaju pazi se refleksije. Ja sam imao 42 PJ350 LG plasmu i vratio sam je poslednjeg dana kad je to bilo moguce, nisam hteo da se odreknem savrsenog dizajna i fantasticne slike na obicnoj kablovskoj ali koliko god da sam bio odusevljen dok sam nocu gledao filmove u mraku, toliko sam se danju nervirao a pri tom imam samo jedna balkonska (jedno krilo)vrata i jedan mali prozor u sobi. Moras obavezno videti sa nekim vlasnikom kakva je refelksija ali ja koliko se secam mislim da je jedino G serija sa zastitinim Anti-Glare premazom a nize serije sve reflektuju.
Ubacicu ti jos jedan TV u opticaj a to je Samsung LCD 40C630, ima apsolutno sve sto ti treba a za razliku od C650 ima mat ekran. Ja imam 40c550 sto je potpuno isto kuciste samo nema 100Hz, wireless i TV je zaista odlican. C630 je bolji od oba ova modela koja si naveo.

Poslednja izmena:
Uh, Panasonik mi je vec natezanje,odnosno 81000 je maximum maximuma koji mogu da izdvojim, tako da c630 ispada iz igre...najverovatnije cu ici na LG ili ako se neko jos seti nekog modela u tom cenovnom rangu.
Ne bih isao na 50Hz lcd modele, ionako svuda po netu pisu kako je 100Hz za lcd(u izvedbi Samsunga i LG-a) prava mera.Kontam, ne kupujem to svaki dan, pa da barem bude nesto krsteno(naravno, koliko to finansije dozvoljavaju).

^ Iako vec po ko zna koji put vidimo slicnu temu, pokusacu da pomognem, znam da nikom nije svejedno dati poprilican novac za TV :) Necu toliko agitovati za konacno resenje, koliko cu ti sugerisati realniji pristup troskovima.

Dakle, plazma... Model koji pominjes je proslogodisnji, sto bi rekli u odlasku i nema ama bas nikakvog razloga za kupovinu serije 20, kad se u svakom pogledu naprednija serija 30 vec pojavila kod nas. Osim toga, cena koju pominjes je suluda (racunam da ti je to iz Tehnomanije), jer novi Panasonic 42S30E kod nas kosta 70.000 (govorim o ceni za ca$h - Etron).

S druge strane, LG-jeva 750-tka je perjanica te firme iz 2010. Mozda ne toliko dominantna u odnosu na model LD650, od kog se zapravo razlikuje zbog "dodatnih" 100Hz (ukupno 200) TrueMotion-a. Koliko je to dobro ili ne, mozes procitati u sticky temi vezanoj za LCD tehnologiju. Kad ce naslednici - ne znamo zasigurno, ocekujemo ih uskoro. Opet, cena nije ni priblizna onom rangu koji ti pominjes i koji mozes da izdvojis. Realno, ovaj TV kupuje se takodje za vec gore pomenutih 70.000 (Tehnomarket, ca$h).

Ako ti se bas zuri da pazaris pre pojave novih modela ili mozda zelis da kupis upravo neki od proslogodisnjih, jer ti odgovara cena, mogu ti takodje pomenuti da je Samsungov "high-end" 40C650 upravo u okviru tvog limita - 81.000, dok je nesto "drugaciji" C630 > 76.000 (takodje Tehnomarket, ca$h).

Ima li neko ideju zasto se novi modeli Panasonic plazmi od C3 preko U30(UX30) do G30 uveliko nalaze u cenovnicima vecih prodavnice tehnike, a S30 samo na gore pomenutom mestu?

^ Ne vidim razlog za brigu - ako si kupac (pa i ako nisi) - pozoves, proveris cenu, vidis da li imaju na lageru i to je to.

Radi se o prilicno ekspeditivnoj firmi (bar u pogledu Panasonic TV-a), koja je prva, i to znatno pre ostalih, imala u svojoj ponudi npr. C3. I to po nekoj ceni koja je bila niza od sadasnje za nekih 10%. Inace, i S20 im je jeftiniji nego u Metrou (67k), iako je nelogicno uzimati ga pored S30.

Pozvao, proverio kazu da imaju. Nisam nista lose mislio za pomenutu firmu vec mi nekako nije normalno da vece prodavnice tehnike imaju Panasonic plazme za 2011 godinu, a da nedostaje S30, iako u isto vreme dolaze na trziste.
Ipak sam uzeo danas U30 za 58.400 din na akciji. Za datu sumu cini mi se da je dobra kupovina. Da je u ponudi bio S30 uzeo bi ga bez dileme.

Nazad
Vrh Dno