Šta je novo?

pomoc oko izbora ram memorije

BokiNB

Cenjen
Učlanjen(a)
10.12.2012
Poena
159
Hteo bih da kupim DDR3 memoriju(1600,1866...mhz) 2x4gb za konfiguraciju iz potpisa.Koju memoriju bi mi preporucili s` tim da imam Noctua-NH D14 pa bas i nemoze da stane memorija sa visokim hladnjacima?

http://www.emmi.rs/ram-memorije-mem...z-patriot-venom-red-c.11.html?productId=33238
ili iste ove na 1866 ako nadjes. Mada nije velika razlika , ne vredi da se cimas. Ja ih imam i extra sam zadovoljan.
Pre sam imao od 1600 pa sam ih promenio za 1866 ali ne vidim bas nikakvu razliku.

Da li rade po default-u na 1600-1866 ili je potrebno stelovanje u bios-u(stavljanje XMP profila i ti fazoni)? Najvaznije,da li bi stalo ispod Noctu-e? Kolika je visina modula mereno od slota(kada je memorija u slotu) pa do kraja hladnjaka?

Jedna slika vredi hiljadu reci::)
IMGP3187.JPG
Pre sam imao Noctuu pa sam onda ovo slikao. Sada imam IFX-14 i bez problema staju i ispod Thermalrighta. Neznam kolika im je visina nisam nikada merio ali uglavnom staju. Ima oko 1- 2 mm lufta do venta na prvoj kuli coolera.
Ne treba nista da podesavas. Sami se nameste kako treba. 1600 je cl9 ( 9-9-9-24 Cr1 ) i 1,5V a 1866 je 9-10-9-27 Cr 1 isto na 1,5V. Ja sam ih samo ubo i rade po defaultu. Sto se oc-a tice onaj na 1600 radi na 1866 sa podesavanjima kao sto sam naveo za 1866 a ovaj sto je po defaultu 1866 bez problema ide na 2133 ali sa cl11 podesavanjima. napon pri oc uvek sam imao fix na 1,5V.

Poslednja izmena:
Nema ih nigde kod nas!:)

Ajde i ja hijack teme :)
Jer mogu Kingston Beast moduli da stanu ispod CM 212 Evo ? Ako nemogu jer ovo isto OK ram ?
http://www.emmi.rs/ram-memorije-mem...-1866mhz-kingston-cl9.11.html?productId=31690

1. mogu ali knap.
2. OK je RAM. A sa ovim nemas nikakvih problema sto se visine tice.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru, al ovi iz emija su uber azurni tako da vise nema nijednog od ta dva rama kada sam hteo da porucim -_-
Tako da je izbor pao na obican kingston hyper x 1600 mhz jer za njega znam da staje ispod, jedini drugi sto su imali u ponudi je kingston predator bese na 2400 mhz, al taj ima ogromne hladnjake :D

Hvala na odgovoru, al ovi iz emija su uber azurni tako da vise nema nijednog od ta dva rama kada sam hteo da porucim -_-
Tako da je izbor pao na obican kingston hyper x 1600 mhz jer za njega znam da staje ispod, jedini drugi sto su imali u ponudi je kingston predator bese na 2400 mhz, al taj ima ogromne hladnjake :D

Jel bas mora Kingston?
Imas i ove, dobre su memorije a i jeftinije je:http://www.emmi.rs/ram-memorije-mem...z-patriot-venom-red-c.11.html?productId=33238

Ne, u DE,drug mi doneo za 80e(valjda nije skupo)
Drage volje ali kada budem imao malo vise slobodnog vremena. Nego,jel kod te memorije koristim onaj XMP profil u bios-u,posto dosad nisam imao susret sa ovakvim memorijama i ne razumem se nesto oko toga.

Da. Koristi taj XMP profil i ucitat ce ti se default vrednosti. Ako kojim slucajem ne ( sto je malo verovatno ) podesi latencije i voltazu u biosu.

Nazad
Vrh Dno